Šta je novo?

Za razvoj interneta 6 mi. dinara

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Za razvoj interneta 6 mi. dinara

Izvor: Tanjug

Beograd -- Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) će u okviru Programa odrške projektima popularizacije interneta (4PI) dodeliti šest miliona dinara pomoći.

4920277224e0d90d563d28505741703_orig.jpg


Kako se navodi na sajtu RNIDS-a, rok za prijavu projekata u prvom krugu je 31. jul, a iznos odobrenih sredstava ne može da bude manji od 100.000 dinara, niti veći od milion dinara.
Ovogodišnji 4PI ima za cilj promovisanje upotrebe Interneta kao javnog dobra, dostupnog i potrebnog svim građanima Srbije i povećanje obima korisnog internet sadržaja na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina.

Za korišćenje bespovratnih sredstava iz 4PI mogu da konkurišu sva fizička i pravna lica
ili preduzetnici sa sedištem na teritoriji Srbije koji ispunjavaju propisane opšte i posebne uslove.

Za dobijanje sredstava, projekat treba da je usmeren na kreiranje društveno korisnih sadržaja na Internetu, namenjenih građanima Srbije, unapređivanje informisanosti javnosti o prednostima korišćenja Interneta u svakodnevnom životu i radu, kao i na razvoj namenskih internet servisa za privredu i građane.

Projekat, takođe, treba da se bavi razvojem e-Uprave, e-Poslovanja i e-Učenja, unapređivanjem primene Interneta u istraživanju i obrazovanju i unapređivanje dostupnosti Interneta za sve građane Srbije, naročito one sa nižim stepenom obrazovanja, slabijim socijalnim statusom i umanjenim psiho-fizičkim sposobnostima.

Krajnji rok za realizaciju projekata je 1. mart 2012. godine, a ukoliko Komisija RNIDS-a ne dodeli sva raspoloživa sredstva, prijave projekata za drugi krug 4PI biće moguće do 1. oktobra.
 
Top