Za putovanje u Makedoniju obavezan PP aparat

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
347
Vozači koji putuju u Makedoniju moraće od danas u vozilima da imaju i protivpožarni aparat, pored standardne opreme, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).
Obaveza se odnosi na sva putnička motorna vozila koja iz Srbije ulaze u Makedoniju, kombinovana putnička vozila, vozila koja za pogon koriste tečni naftni gas, komprimovani naftni gas (CNG), autobuse, vozila javnog prevoza, teretna motorna i priključna vozila, precizirao je AMSS.
"Protivpožarni aparat mora da bude na vidnom i dostupnom mestu u vozilu da bi se lako mogao upotrebiti u slučaju potrebe. Putnička motorna i kombinovana vozila su u obavezi da imaju jedan protivpožarni aparat po vozilu, težine dva kilograma i napunjen ABC prahom", piše u saopštenju.
U svim motornim vozilima, osim motociklima, mopedima i četvorociklima, obavezan je i sigurnosni reflektujući prsluk koji je vozač dužan da koristi ako napušta vozilo na putu van naseljenog mesta u slučaju promene gume, otklanjanja sitnijih kvarova, sipanja goriva i slično, dodaje se u saopštenju. "Prsluk mora biti žute boje i usklađen sa evropskim standardom EN-471", naveo je AMSS.
AMSS je naveo da ga je makedonski klub AMSM obavestio o izmenama makedonskog pravilnika o obaveznoj opremi, koji je u četvrtak stupio na snagu.
Izvor-Beta
 
Natrag
Top