††† ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ †††

UPLOADER
Učlanjen(a)
12.07.2010
Poruka
1.824
OBJAVA 21.02.2012 ХРИСТОС ДОЛАЗИ НА СРБСКЕ ЗЕМЉЕ 17.06.2024 год., ЧИШЋЕЊЕ ЗА ЊЕГОВ ДОЛАЗАК ПОЧИЊЕ ИЗ СРБИЈЕ!!!


После Господа Бога највеће чудо у космосу је Србски језик и Србскa азбука! СВЕ ОВО МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ НА НАШЕМ САЈТУ!

APOSTOLI ISTINE 5 prvi deo on Vimeo

1. ПРЕПОРУЧУЈЕМ ДИЈАСПОРИ: ШТО ПРЕ СЕ
ВРАТИТЕ НА СВОЈЕ ОГЊИШТЕ ВРЕМЕ ИСТИЧЕ! погледај детаљније

2. Дана 21.05 - 16.09.2011 ПОЧЕЛА ЈЕ ТРАНСФОРМАЦИЈА ИЗ ГУСЕНИЦЕ У ЛЕПТИРА ЗА ИЗАБРАНЕ погледај детаљније

3. НОВИ ЧОВЕК - НОВЕ СТАЗЕпогледај детаљније Јасновиђење

4. УЈЕДИЊЕЊЕ СРБА ИЛИ СМРТ
BOZIJE UPOZORENJE: Voda crvena kao krv u mnogim zemljama sveta
1329934609_2.jpg
И други анђео затруби;
и као велика гора огњем запаљена паде у море;
и трећина мора поста крв.
Откр. 8,8.
У Библији се говори о томе да ће реке постати црвене као крв(Откр.8,6-13), а сада видимо да је то време наступило. МладенацВјачеслав је предсказао да ће пред крај света вода постати црвене боје - биће као крв и задах њен ужасан. Његово предсказање се обистињује. Од 2010. године у многим земљама широм света вода се квари, на неким местима нестаје, црвени се као крв. Овај процес је забележен у Тексасу, САД, Антарктику, Аустралији, Ираку, Кини, Ирану, Русији (Црно мореЧерное море покраснело | Энциклопедия безопасности) итд.
Топе се глечери и из њих тече вода црвене боје; прелепа шума, а у њој тече страшна - као крв река. На телевизији се о томе ништа не говори и ништа се не приказује како људи не би знали шта се догађа, и како не би разумели да је апокалипса заиста почела и да је остало мало времена које не треба трошити на разне забаве, већ га треба употребити на покајање пред Господом, а такође и на укрепљење вере пред страшним гоњењима свих хришћана од стране антихриста. Многи људи не знају истину о ономе што се управо догађа (Универзалне личне карте, електронски конц-логор, црвена вода, чудни звуци с неба, чиповање, Моргелонсова болест, одступање од истините вере у Црквама, стварање једне антихристове религије, кемтрејлс, пројекат «BLUE BEAM», земљотреси на Атосу, катастрафе на свим странама, HAARP, БАК и још много другог поред наведеног). Многи од ових догађаја су дело људских руку, односно слугу антихристових. И кад би људи знали шта се догађа, могуће је да би се многи замислили, обратили вери и покајали; овако ништа не знају и настављају и даље да живе спокојно и доконо.
Болно је посматрати све то. Срце боли, душа пати и жели да крикне: „Људи, пробудите се!!! Доста је више седања испред телевизора и зомбирања. Не смејте се и не говорите да су све ово глупости и бајке, јер времена већ мало има. Покајте се док још има времена! Покајте се! Идите у храмове, исповедајте се и причешћујте док је још увек могуће!!!“ Из разговора са многима види се, што запањује, да још увек ништа не знају о Универзалним личним картама и мисле да то неће бити скоро, ништа не знају о малолетничком правосуђу и много тога другог не знају и не подозревају. Ето тако је жалосно стање ствари – плача достојно. Како људе уразумити? Потребно је што је могуће више говорити, јер ће се неко можда и замислити, разумети и спасти се. Нека би дао Бог!
Господе, помилуј све нас – православне хришћане!1329934669_3.jpg1329934644_4.jpg
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
12.07.2010
Poruka
1.824
Житељи села Чемолган, у Карасајском рејону Алматинске области, пре месец дана су се веома узнемирили: у близини њиховог села налази се језеро које је из непознатих разлога постало црвНа иранској обали Персијског залива "црвена плима" изазвала је угинуће 32 тоне морских животиња.
1329934635_8.jpgено и почело да одаје смрад. 1329934614_9.jpgБоја воде у језеру на западу америчке држава Тексас последњих недеља постала је крваво-црвена.
1329934633_7.jpg
На црноморској обали, у рејону Севастопоља, вода је постала црвена као крв. Осим тога, у Козачком заливу плута угинула риба.
1329934704_6.jpg
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
12.07.2010
Poruka
1.824
УПОКОЈИО СЕ ИГУМАН ХИЛАНДАРА АРХИМАНДРИТ МОЈСИЈЕ

Света царска лавра Хиландар, Света Гора Атонска, 22.03.2010.

Високопреподобни архимандрит Мојсије, игуман Свете царске лавре Хиландара, упокојио се у Господу у недељу 21. марта 2010, у 87. години живота.

Блаженопочивши отац Мојсије рођен је као Станислав Жарковић 10.02.1923. у Каменици крај Ваљева. Потекао је из побожне породице, од оца Светозара и мајке Зорке. На његово духовно усмерење утицао је богомољачки покрет и личност Светог владике Николаја Велимировића. У манастир Жичу дошао је пред рат и био искушеник који је стасавао и сазревао поред Светог владике. Замонашио се 1947. Рукоположен је у јеромонаха за Божић 1949.

Сабрат манастира Хиландара постао је 1964. године дошавши на Свету Гору из манастира Каленић. Члан Свештеног сабора манстира Хиландара је од 1986. године. У периоду до избора за игумана Хиландара више година је извршавао послушање антипросопа – представника Светог манастира у Свештеној општини Свете Горе. Братство Светог манастира Хиландара изабрало га је за игумана 24. новембра 1992. године. Свечано је уведен у древни хиландарски игумански трон и преузео духовно руковођење братством, дан након манастирске славе Ваведења Пресвете Богородице, 5. децембра 1992. године.

Блаженоупокојени отац Мојсије је био други игуман по обнављању општежића у Светом манастиру Хиландару. За време његовог игуманства, Хиландар је 1998. прославио 800 година од оснивања. Током деведесетих, као духовник је извео целу једну генерацију монаха, утврђујући својом кротком природом и личним примером општежиће. Познат по својој благој нарави и љубави према свима био је вољен и уважаван од стране братства али и целе Свете Горе. За своје 63 године проведене у монаштву, био је познат као тих и повучен монах, посвећен молитви и изванредан познавалац богослужења и типика. Светогорски старци су често истицали игумана Мојсија као пример смирености и ревности за богослужење.

Пред очима Свете Горе просијао је у време када је као манастирски антипросоп, и поред дужности у Свештеној општини и бриге око конака у Кареји, учествовао у сваком богослужењу. И под старост, носећи на својим грудима игумански крст, а на својим плећима одговорност за своја духовна чеда, иако нарушеног здравља био је први на богослужењу. За осамнаест година његовог руковођења Свети манастир Хиландар доживео је препород и благослов увећањем братства какво није забележено у новијој историји.

Посебно су га волели радници који раде на обнови Хиландара од последица пожара 2004. који је уједно био и једно од највећих искушење за време његовог руковођења манастиром. Поколење његове духовне деце његовим молитвама и духовним руковођењем, понело је Обнову Хиландара чији се плодови већ сада могу видети. Господ му је допустио да назре васкрсавање обновљеног Хиландара, као што је некада Боговидцу Мојсију благословио да са горе Навав види обећану земљу и да с миром преда дух свој. У миру је и блаженопочивши хиландарски отац и игуман Мојсије предао дух свој у наручје Господње, пете недеље Великог и Часног поста.

САХРАНА

Високопреподобни архимандрит Мојсије, игуман Свете царске лавре Хиландара, сахрањен је у понедељак, 22. марта 2010. године, после опела које је служио Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије уз саслуживање игумана светогорских манастира на челу с Протом Свете Горе.

„Призвао је Господ у Своје вечно Царство оца нашега игумана ове Свете Обитељи, Мојсија јеромонаха. Живот свој провео је у страху Божијем, вери и љубави. Васпитан од својих часних родитеља, благодатно надахнут од Светитеља нашег времена, Николаја Охридског и Жичког.

Примио је анђелски образ у времену великог распећа наше помјесне Српске Цркве и нашег народа, 1949. године. Онда када су многи побјегли и напустили Цркву Божију и када се остварила она ријеч јеванђелска: „Ударићу пастира и овце ће се разбјежати", млади Мојсије је примио крст на себе и пошао за Господом и служио је Господу и у отаџбини својој пролазној, до 1964. године, да би исте године дошао овдје у Свету Гору и овдје више од 45 година провео у посту и молитви, труду и подвигу", рекао је Владика Амфилохије.

„Око његовога свештенога и освјештанога тијела сабрала се ево сва Света Гора. Поје пјесму Гора Атонска живоме Господу и молитвено једним срцем и једним устима испраћа овог часног духовника, старца и настојатеља ове Светиње. Нека би га Господ упокојио тамо где сија свјетлост лица Христовога, да заједно са Светим ктиторима ове Светиње, заједно са свима, који су Господу угодили у Светој Гори Атонској, прославља Господа Бога и Спаса нашега Исуса Христа, Свету Тројицу, Бога нашега, у векове векова", рекао је Владика у бесједи на опелу.

Вечни покој и блажено успење подај Господе свештенослужитељу твоме Мојсију. Амин.

Можете погледати галерију фотографија са опела и сахране. Аутор фотографија је Саша Жутић.

iguman_mojsije-s.jpg
 
Natrag
Top