xp na laptop-hitno pomoc

Član
Učlanjen(a)
19.03.2010
Poruka
69
imam novi laptop hp 2.0 core2duo i na njemu je 7-mica i mislio sam da oborim sistem pa da instaliram xp i uredno ga buta al kad dodze do onog djela gdje treba da pocne nesto ozbiljnije da pocne instal. jednostavno mi izbaci plavi ekran,imal neko rjesenje.

kad sam kupio laptop dogovorio sam da mi skinu sa neta drajvere i za xp i za 7 a instalirali su mi kao sto sam napomenuo 7-micu a xp mi treba jer zelim da slozim programe za dijagnostiku vozila jer vecina bolje rade na xp.:D
nije do cd jer sam vec radio sa njim a probao sam i drugi i isto nece a onda sam ubacio butabilnu 7-micu i ona hoce ali samo sam oborio system pa ponovo pokusao sa xp i nece opet,zasto tu stane nije mi jasno.


evo slika

01112011272.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
cisto sumnjam da ces moci xp, ako imas na laptopu naljepnicu od win7 onda kod nekih od laptopa (sto nije iskljuceno da je tvoj jedan od tih) ne mozes instalirati nista osim novijih sistema, u tvom slucaju win8, linux ili neki drugi, a xp nikako. mozda mozes vistu ali cisto sumnjam
 
Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
34
ja mislim da mozes instalirati xp,samo probaj u biosu da iskljucis podrsku za sata disk tako nesto,imas to sigurno u bios-u,samo to ISKLJUCI.trebao bi poslje da dignes normalno xp.

Nadam se da sam pomogao, POZZ
 
Član
Učlanjen(a)
19.03.2010
Poruka
69
ok,instalirao sam a sad se mucim sa drajverima.
 
VIP IPTV
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
491
pokušaj ovako
kontrol panel-sistem-hardveri-device menager-tamo gdje imaš ? desni taster miša-properi-detalji-prepiši id idi na
Kod:
http://www.devid.info/
i unesi u pretraživač svoj id. izbaciće ti drajver koji ćeš skinuti i instalirati
 
Član
Učlanjen(a)
19.03.2010
Poruka
69
svaka cast,svaaakaaaa ti dala pa ja se ubi 3 sata trazeci drajvere a stvojim rjesenjem zavrsi za 5 min. skidam kapu,e zato sluzi forum,jos jednom svaka cast sto me nauci.:D

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

hajd onako usput reci moze li se rjesiti 1 stavka pod "unknow device"ne znam sta je to a ne moze preko ovog nacina.:???:

zna li neko zasto su mi portovi pod zutim usklicnikom a kad ubacujem usb detektuje mi svaki usb port,ustvari nije ih ni bilo u device menageru ali ja sam ih ubacio preko ad hardware ali zasto su pod upitnikom.<img src="http://serbianforum.org/attachment.php?attachmentid=20256&amp;stc=1" attachmentid="20256" alt="" id="vbattach_20256" class="previewthumb">

Dodato posle 9 Sati 52 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

jel zna neko korisnu informaciju kako srediti portove.:???:
 

Prilozi

  • nx9rjklqcnif4fmawd.jpg
    nx9rjklqcnif4fmawd.jpg
    15,7 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.03.2010
Poruka
69
vise me brinu ovi portovi jer su oni neki standard da se nalaze tu a vidim da su problem.:???:

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

probao sam sa Driver.Genius ne znam da li je ovaj robot bolji jer genius nije mogo sve rijesit.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.03.2010
Poruka
69
isprobao sam i nije pomogo sto se portova tice a mozda je sve i u redu jer posle instalacije xp nisu ni bili u device menager a sad sam instalirao i win 7 kao dual win pa se opet ne nalaze ovi pomenuti portovi znaci ni na win 7,mozda na ovom laptopu i ne moraju da budu tu a na ovom desktop racunaru sto sad pisem bas sam pogledao i u device menager se uredno nalaze pod ports (com i lpt)-Comunnications port(com1) i printer port(lpt1).

ne znam sta da radim ili instaliram da bi se to pojavilo u device menager,vidim dok sam guglao da se puno spominje ovaj problem al nisam naisao na rjesenje je...a.:???:
 
Natrag
Top