Šta je novo?

Xiaomi Mi A2

  • Začetnik teme Salac UE
  • Datum pokretanja
Salac UE

Salac UE

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.681
Pozdrav svima!
Došao je red da omogućimo camera2 api i ubacimo neki port od gugl kamere. Krenimo redom:

Za omogućavanje camera2 api koristimo Mi A2 toolkit with rom options v1.0.6.

1. raspakujte arhivu
2. pokrenite Toolkit.bat . Pojaviće se prozor kao ovaj:3. Pošto nam je butloader otključan, idemo na korak 7, tj unesemo br 7.

Bez obzira da li je telefon rutovan ili ne, omogućavanje camera2 api zahteva rut pristup. Ovaj postupak ipak omogućava privremeni rut telefona. Dakle, po obavljenoj proceduri, telefon se ponovo odrutuje. Ovo omogućava da telefon dobija OTA.
Po obavljenom postupku, na telefon skinite camera2 probe aplikaciju sa prodavnice i pokrenite je. Potrebno je da vam aplikacija prijavi da je "level3" omogućen.
Sada vam samo ostaje da se "igrate" sa portovima i pronađete onu verziju koja vama najviše odgovara. Portove kamera skinite sa ove adrese .
 
Salac UE

Salac UE

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.681
Ovaj telefon generalno ima problem sa senzorom blizine (proximity senzor). U čemu je problem? Pa u tome što ako telefon pomerate dok pričate, može se desiti da uvetom "brljate" po ekranu pa se svašta može pokrenuti/aktivirati. Isto se dešava i ako telefon pridržavate ramenom dok razgovarate.
Postoje 2 "leka" za ovaj problem:
  1. da tasterom za paljenje/gašenje telefona isključite ekran, pa se izbegava ovaj problem
  2. da odlaskom u servisni meni odradite rekalibraciju senzora.
Postupak za ovo druge jeste: otkucati *#*#6484#*#* , spustiti se u meniju na poziciju 22 i odraditi test i rekalibraciju senzora blizine. Ovde imateigomiluugipodešavan i testova
 
Salac UE

Salac UE

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.681
Данас смо добили и званично ажурирање на андроид 9.0Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока
 
Salac UE

Salac UE

Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
2.681
Odradih konverziju na Mi 6X.
Zbog čega? Zato što je lakše menjati ROM-ove kroz TWRP, i zato što se tako lakše ubacuje portovana Gugl kamera (GCam).
Za one koji ne znaju, u pitanju je isti telefon, koji se u Kini i Indiji naziva Šaomi Mi 6X, dok se u Evropi i ostatku sveta zove Šaomi Mi A2. Jedina razlika se ogleda u softveru - Mi A2 dolazi sa čistim androidom, dok je na Mi 6X MIUI interfejs.

Inače, slike koje telefon pravi u večernjim uslovima sa stok kamerom imaju poprilično šuma, dok sa GCam to nije slučaj. Evo kako izgledaju slike. U nazivu svake stoji kojom kamerom je slikano.

https://ibb.co/5vHhZq7
https://ibb.co/ZT59TyK
https://ibb.co/KmJMQZk
https://ibb.co/hXTtqwM
 
Top