Šta je novo?

WLan AutoConfig Service

  • Začetnik teme blsysadm
  • Datum pokretanja
B

blsysadm

Učlanjen(a)
29.05.2019
Poruka
2
Pozdrav svima,novi sam na forumu pa se unaprijed izvinjavam ako postavljam vec radjenu temu ili slicno,mada nisam uspio pronaci ovaj problem jos na forumu :)

Na starom laptopu (Windows 7 32-bit) imam vec neko vrijeme problem sa Wifi konekcijom(konekcija preko kabla radi uredno).Naime ne prikazuje mi wifi mreze koje su dostupne uopste.Ja sam naravno guglao danima i pokusavao masu stvari ali nista nije pomoglo.Promjenio sam staru wifi kartu i ubacio drugu medjutim idalje je isti problem,tako da mislim da nije karta uzrok.Uz kartu sam odmah i preuzeo zadnje drajvere ali nista,pise mi da je "Not connected" uz crveni znak x sa lijeve donje strane.Pronasao sam da se ovakav problem rijesio tako sto se u services.msc upali WLan AutoConfig i ja sam to pokusao medjutim izbacuje mi "error 126 the specified module could not be found".Pokusavao sam i to rijesiti ali bezuspjesno.

Nadam se da ce neko uspjeti da skonta sta sam zapravo napisao.
Izvinite jos jednom na dugackom postu...

Hvala unaprijed:)
 
O

ocalinko

Član
Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
1.231
Kod:
https://vism.ru › glavni › Prijenosna računala
 
1

1mapstnod

Član
Učlanjen(a)
07.12.2011
Poruka
261
... ne prikazuje mi wifi mreze koje su dostupne uopste... Promjenio sam staru wifi kartu i ubacio drugu medjutim idalje je isti problem...
Probaj da računar privremeno podigneš pomoću neke live linux distribucije [1] (xubuntu, lubuntu, mint, ubuntu,...) sa fleša (cdrom-a?) i ustanoviš da li wifi radi. Ako radi problem je do win-a, a ako ne radi problem je u hw računara.
Wifi uređaji mogu biti "nezgodni", pa stoga potraži najaktuelniju verziju izabranog live linux-a.

[1]
Kod:
http://livecdlist.com/
 
Top