Wireless, nekada problem?!

Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
125
Zapravo, komsija mi koristi telekomov adsl internet i pustio je wireless signal po celom spratu, dao mi je sifru kako bih i ja mogao da ga koristim. U okviru mog laptopa imam ugradjenu mreznu karticu tako da internet mogu da koristim bez problema. Problem je sledeci: Desava mi se nekada s vremena na vreme da ne mogu da se konektujem, a zapravo u donjem desnom uglu gde je wireless ikonica svi parametri stoje normalno da sam konektovan... Kada pokrenem internet pretrazivac izbacuje mi sledecu gresku: Greska 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): Nije moguce pronaci server
Taj problem mi sa konektovanjem traje sve dok komsija ne restartuje svoj adsl modem, onda sve radi ok... Dal postoji neko resenje kako ne bih cimao coveka stalno da restartuje modem(da li ja mogu da ga nekako restartujem preko mog kompa ili nesto slicno)?

Član
Učlanjen(a)
16.03.2010
Poruka
542
koji je model tog adsl rutera?ocigledno da je problem do njega.mogao bi da istestiras sa nekim drugim laptopom cisto da vidis dali se problem ponavlja!

Član
Učlanjen(a)
24.08.2009
Poruka
85
Zapravo, komsija mi koristi telekomov adsl internet i pustio je wireless signal po celom spratu, dao mi je sifru kako bih i ja mogao da ga koristim. U okviru mog laptopa imam ugradjenu mreznu karticu tako da internet mogu da koristim bez problema. Problem je sledeci: Desava mi se nekada s vremena na vreme da ne mogu da se konektujem, a zapravo u donjem desnom uglu gde je wireless ikonica svi parametri stoje normalno da sam konektovan... Kada pokrenem internet pretrazivac izbacuje mi sledecu gresku: Greska 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): Nije moguce pronaci server
Taj problem mi sa konektovanjem traje sve dok komsija ne restartuje svoj adsl modem, onda sve radi ok... Dal postoji neko resenje kako ne bih cimao coveka stalno da restartuje modem(da li ja mogu da ga nekako restartujem preko mog kompa ili nesto slicno)?

Da li je to na kratko nema signal ili na duži period ako je na kratko možda koristi JDownloader za skidanje nekog linka jer sam program JDownloader se resetuje sam pa zato imaš taj problem.

Motherfucker xD
Član
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poruka
587
TO sam i ja prmietio dok sam koristio wajles xD ....... jel ima komsija neki satelitski tanjir (msm na TV) jer hoce on da zeza protok signala mesa signale i tako ....... tako mi je bar majstor u PC shopu rekao xD .... nisam bas nesto strucan ali deluje logicno :) .... posle sam dobio ADSL i nemam problema :D

Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
125
U pitanju je HUAWEI HG520s... On fakticki uvek pokazuje da ima signal al nekada nece da se konektuje na net sve dok se ruter ne restartuje.

Natrag