Wireless mreza

Član
Učlanjen(a)
09.02.2010
Poruka
2
Pozdrav svima,
imam sledecu situaciju koji bi da resim ali mi je potrebno misljenje ljidi koji su iskusni u umrezavanji i koji su to vec radili. Sa komsijom delim internet konekciju, u pitanju je telekomov paket sa jeed speed adsl ruterom putem vajrlesa, na mrezi su su dva racunara, ali bih zeleo da prikljucim i moj laptop na mrezu, problem koji nastaje jeste u tome sto moj lap top nema dobar prijem signala. Desktop racunar je povezan na telekomov ruter preko USB wireless kartice. Po nekoj mojoj logici treba mi ruter koji ce da prima signal od telekomovog rutera i da salje signal Access pointu koji ce dalje da salje signal, ili obrnuto. Hvala unapred

Član
Učlanjen(a)
09.01.2011
Poruka
9
Ako wireless kartica na desktop masini podrzava, probaj ovaj program: Your Hotspot, Your Way - Connectify

Putem njega delis Internet konekciju, tj. desktop masinu pretvaras u access point. Ja imam Telekomov ADSL. Na njega je ethernet-om vezan laptop koji ima atheros wireless karticu koja podrzava deljenje konekcije. Onda se bez problema nakacim telefonom na laptop kao acces point.

Natrag