WinRar file i WinZip file

Član
Učlanjen(a)
24.01.2011
Poruka
5
Imam RAR file u jednom delu od 6 GB a hteo bih ga podeliti bar na dva dela...ili bar da ga pretvorim u WinZip file...Pa ako neko moze da mi objasni kako da resim ovaj problem?

Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Podeli fajl preko winrara u dve arhive. Desni klik na fajl- Add to archive- u tabu General u donjem levom uglu videces "Split to volume, bytes". U padajucem meniju izaberi velicinu medija na koji nameravas da prenes fajl ili ukucaj rucno u bajtima (3000000000 bajta = 3GB).
Kada na drugom racunaru budes raspakivao, iskopiraj obe arhive u isti folder na hard disku i kreni sa raspakivanjem prve arhive, program ce da izvuce ceo fajl.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2011
Poruka
5
Podeli fajl preko winrara u dve arhive. Desni klik na fajl- Add to archive- u tabu General u donjem levom uglu videces "Split to volume, bytes". U padajucem meniju izaberi velicinu medija na koji nameravas da prenes fajl ili ukucaj rucno u bajtima (3000000000 bajta = 3GB).
Kada na drugom racunaru budes raspakivao, iskopiraj obe arhive u isti folder na hard disku i kreni sa raspakivanjem prve arhive, program ce da izvuce ceo fajl.

Da, znam o cemu pricas,ali kad to uradim pise mi da je arhiva zakljucana...ne znam u cemu je problem...Fajl je ''WinRar archive'' a kad stisnem desni klik od opcija mi izadje sledece: 1.Open 2. Edit 3. Extract files 4. Ekstract here 5. Extract to... 6. Scan 7. Open with (pa imam ponudjeno WinRar archiver i WinZip)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Imas 7zip? Ako nemas skini i instaliraj.

http://serbianforum.org/sistemski-alati/249719-7-zip.html

Nakon instalacije klikni desnim klikom na arhivu koju hoces da podelis. Zatim klini 7-zip > Add to Archive... Opet ukucaj rucno u donjem levom uglu velicinu arhiva (3000000000 Bytes). I to je to. Cak iako je arhiva koju zelis da podelis zasticena sifrom, to nece biti problem. Sad sam bas isprobao. Probaj pa javi.

Natrag