Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Wine i Soda 3D PDF Reader

  • Začetnik teme pupil
  • Datum pokretanja
P

pupil

Član
Boki i SHakaJ,je li vama uspjelo da u Wine pokrenete Soda 3D PDF Reader?.navikao sam na njega u winsima,mada i Okular nije loš.kad sam već tu da pitam;negdje naletih na pojam "microcode",nikada ga kroz Synaptic nisam instalirao(konkretno amd 64-microcode).treba li ga instalirati?
 
sHAKaJaada™

sHAKaJaada™

UREDNIK
Za PDF koristim MasterPDF Editor. Nisam probao Soda 3D PDF Reader ali sa Wine1.6 pokreće instalaciju...Što se tiče microcode: instaliranjem je moguće poboljšati funkcionisanje procesora (CPU) primenom/instalacijom najnovije verzije Intel ili AMD microcode-a. Ovo će poboljšati funkcionisanje procesora jer ispravlja greške u podrazumevanom microcode-u matične ploče.
BIOS/UEFI ispravke takođe često sadrže noviju microcode verziju za procesore!
Važi samo za Intel i AMD procesore.

Napomena: instalacija microcode paketa može izazvati probleme u radu računara. Instalacija se preporučuje samo kada postoji primetan problem u funkcionisanju CPU/računara!


Ja lično na svom hibridnom sistemu (Ubuntu12.04.5+Kali 3.12-kali1-amd64) imam uvek instaliranu najnoviju verziju (Intel) microcode+iucode-tool sa Kali repozitorija.
Na čistom sistemu instalirati microcode.ctl+intel-microcode!! (za Intel CPU), odnosno amd64-microcode (za AMD CPU)


Za proveru kucati
dmesg | grep microcode
 
P

pupil

Član
SODA PDF ne može da se instalira na GNU/Linux OS ni pomoću trikova. :D Ali ne očajavajte, evo jedne sjajne alternative... ;) :)

dFlip 3D PDF view books: https://flipbookplugin.com/

PDF FlipBook / Viewer 3D (Radi i bez Net konekcije):
https://chrome.google.com/webstore/detail/pdf-flipbook-viewer-3d/ohckmemlgcohcakakmnpjchckcajpmdi?hl=en-US

Šta mislite o ovome, Linuksaši? :)drug,imaš piće kad doneseš radosnu vijest da neki pdf za linux podržava flipping.za sada ovo može poslužiti kao alternativa
 
SerbskiSin

SerbskiSin

LEGEND
drug,imaš piće kad doneseš radosnu vijest da neki pdf za linux podržava flipping.za sada ovo može poslužiti kao alternativa
Ћути, боље ишта него ништа. Нашем народу, не може ни Бог Отац угодити изгледа. :D
 
P

pupil

Član
ne znam dal si primjetio da je zoom ili na minamalnom ili max,podesit se ne može.naravno da je bolje išta nego ništa.mnogo čitam pa mi je gušt čuti onaj šum stranice pri listanju zato sam toliko zaintačio na tom flippingu.
 
SerbskiSin

SerbskiSin

LEGEND
ne znam dal si primjetio da je zoom ili na minamalnom ili max,podesit se ne može.naravno da je bolje išta nego ništa.mnogo čitam pa mi je gušt čuti onaj šum stranice pri listanju zato sam toliko zaintačio na tom flippingu.
Jedino brate što sam oplak'o kad sam pakov'o kofere i odlazio s Windows-a, bio je to program "SODA PDF", koji je imao opciju 3D čitanja. :D

Tražio sam neku alternativu za GNU/Linux OS, i dabome nije je bilo... :)

Nedavno sam tek otkrio ovaj "FlipBook", i bio momentalno oduševljen, kad sam video da ponovo mogu da čitam svoju omiljenu knjigu u 3D-u. :D
 
Top