Win 7 je lepši (aero npr.), ima krasne gadgete, vatrozid (zaštita) daleko iznad XP-a. Tačno da traži bolju konfiguraciju, ali svaki laptop unazad 3-4 godine sa 2 gb RAM-a ga pokreće i na njemu lepo radi. Meni osobno je XP draži jer je to to. Nema više nadogradnji, skine se verzija sa početka ove godine i zaboravi na nadogradnju (sigurnosne zakrpe) jer neke važne nema. Forumi su puni raznih XP verzija pa samo izaberi šta ti paše. Priznajem, ja sam godinama radio sa XP-om i office 2003 pa je i to jedan od razloga da mi je prirastao srcu. Meni se kod 7-ce sviđaju dve stvari: instalacija i aero. Inaće, XP na 256 MB RAM-a radi samo koliko toliko lepo samo sa SP2. Nakon šta je izašao SP3, zaboravi. 512 MB minimum (ali celih, ne da integrisana grafička uzme 32 ili više RAM-a)! I procesor od 1 GHz je preslab za win7. 7-ca najlepše radi na dvo-jezgrenim procesorima! A kad na takvu konfiguraciju za 7-cu stavite XP, on prosto leti. Ali nemate aero, instalacija traje 3-4 sata (ako nije modifikovana verzija XP-a) i uvet je postaviti dobar antivirus (recimo ESET Smart Security).
I još jedna prednost 7-ce: sve mlađe je SLAĐE i LEPŠE od starog!