windows xp da zamenim sa windows 7!!POMOC

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
3
E ovako jel moze neko da mi objasni kako da srusim xp i da stavim windows 7 al onako korak po korak,jer prvi put ovo radim!!!!??pls ako znate pomagajte!!!tnx

Član
Učlanjen(a)
19.06.2009
Poruka
405
Kao prvo malo ispravki ti ne rušiš windowse niti ih dižeš jednostavno reinstaliravas operativni sustav.
A da ti sad nepisem cijeli postupak evo ti link sa slikama i samo sljedi slike i znat ces sve napravit.
Kod:
http://www.techtalkz.com/windows-7/514412-windows-7-installation-guide-tutorial.html

Na ovom linku ima mala greska a to je da neides kad dođeš do odabira update ili custom.Pise da odes na update ti odi na custom odaberes particiju stisnes advance setings ispod odabira i format particije na koju želiš instalirat windows7 a za dalje ti radi kao i na slikama

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
14.03.2010
Poruka
11
Kao prvo malo ispravki ti ne rušiš windowse niti ih dižeš jednostavno reinstaliravas operativni sustav.
A da ti sad nepisem cijeli postupak evo ti link sa slikama i samo sljedi slike i znat ces sve napravit.
Kod:
http://www.techtalkz.com/windows-7/514412-windows-7-installation-guide-tutorial.html
Na ovom linku ima mala greska a to je da neides kad dođeš do odabira update ili custom.Pise da odes na update ti odi na custom odaberes particiju stisnes advance setings ispod odabira i format particije na koju želiš instalirat windows7 a za dalje ti radi kao i na slikama

i ja hocu da instaliram windows 7, a sada trenutno imam xp, e sada me zanima dali je moguce sacuvati sve fajlove koje sam imao na xp-u pa da mi oni normalno rade i na windows 7, i dali cu ako skinem sa interneta windows 7 morati ista da placam (mislim licencu i sl.)

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.108
i ja hocu da instaliram windows 7, a sada trenutno imam xp, e sada me zanima dali je moguce sacuvati sve fajlove koje sam imao na xp-u pa da mi oni normalno rade i na windows 7, i dali cu ako skinem sa interneta windows 7 morati ista da placam (mislim licencu i sl.)

mozes napravi dual boot. windows xp i sedmice i mocices da koristis koji hoces os, a nece ti moci raditi svi programi i fajlovi od xp-a na sedmici. mozes skinuti s interneta trial i akitirati ga , a imas ovde na forumu vec aktiviranih sedmica.

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.108

blade, ne postavljaj linkove koji vode prema drugim forumima,jer ovde ima tutorijal u slikama i na nasem jeziku kako instalirati windows 7.

http://serbianforum.org/programi/51335-windows-7-a.html

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.653
E ovako jel moze neko da mi objasni kako da srusim xp i da stavim windows 7 al onako korak po korak,jer prvi put ovo radim!!!!??pls ako znate pomagajte!!!tnx

Prvo ubaci disk od win 7, zatim restartuj komp i pritiskaj del taster dok ne udjes u bios. U biosu moras pronaci opcije i postaviti da ti boota sa diska tj.sa tvog dvd roma. Kod mene je advanced bios features, ne znam kako je kod tebe zato sto vjerovatno nije isti bios, uglavnom treba biti opcija first boot device i da ti first bude dvd-rom. Kad to uradis, sacuvas podesavanja tako sto pritisnes f10 i potvrdis sa yes. Onda se racunar ponovo pokrece i kada ti bude pisali boot from cd... ti pritisni enter i tu ti sve pocinje, a sad da ti objasnjavam kako se instalira sedmica mogao bih pokusati ali kroz tutorijal slika mada mislim da nema potrebe, snaci ces se ;) nadam se smile3

http://serbianforum.org/programi/51335-windows-7-a.html

ako sta zapne reci pa cemo ti pomoci

Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Samu ubaci instalacioni disk windows-a 7 u DVD drajv, resetuj komp i ne mozes da pogresis. Sam postupak instalacije sedmice je neuporedivo laksi nego postupak instalacije windows-a xp. Nemas sta da zeznes. Ukoliko ti nesto ne bude bilo po volji nakon instalacije, windows 7 ce sacuvati xp u folder old windows (u slucaju da ne formatiras sistemsku particiju na instalaciji) i uvek ces moci da ga vratis. A sto se tice podesavanja u bios-u, nemoj to jos da radis jer mozda ti je vec podesen DVD drajv kao primary boot device. Samo ubaci instalacioni disk i resetuj komp za pocetak pa ako se nista ne desi, onda podesavaj bios. Ako ti bude bio potreban aktivator, javi se na pp i poslacu ti ga. Pozdrav!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.09.2010
Poruka
6
drugari ko moze da mi posalje direktan link gde mogu da skinem windows7 a da to ne bude trial verzija??? verziju koja provereno radi....hvala!!!

Natrag