Windows 8 review

Učlanjen(a)
21.06.2014
Poruka
4
Pozdrav narode.

Trenutno koristim 7-cu (kao i vecina), medjutim vec duze vreme razmisljam dal da predjem na 8.1 ili ne. Neki su za neki protiv, pa bi bilo ok ako bi neko mogao da napise utiske i svoje vidjenje win-a 8.1, i da svima nama neodlucnim pomogne :)
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Dok sam testirao Win 8, nervirao me je metro interfejs. Ubrzanje u pristupu programima i njihovom korišćenju u odnosu na Win 7 postoji ali nije toliko značajno da bih prelazio na Win 8 i terao sebe na privikavanje na novi način korišćenja računara. U među vremenu sam nabavio HP Pavillion g6 lap top sa licenciranom osmicom i to naravno nisam želeo da odbacim. U proteklih 9 meseci korišćenja bila su dva poprilično velika upgradea. Prvo na Win 8.1 a zatim i veliki upgrade ove verzije koji donosi skoro klasičan Windows pristup gašenju i ponovnom startu računara, zatim direktan ulaz OS - a na desktop računara a ne u metro i taskbar dostupan i u metro intarfejsu. Pošto sam "metro pločice" ( tiles ) već usvojio kao start meni, veruj nije teško, sada je bolji i lakši rad sa hardverom starim do tri godine čist bonus. Verujem da je ovo posledica još bolje optimizacije drivera za stariji hardver i odlično raspisanih drivera za novi hardver.
Generalno, stigao sam dotle da planiram instalaciju Win 8.1 na sve računare na kojima radim.
Još jedna stvar je jako bitna kao razlog prelaska na Win 8.1. Ako imaš mogućnost i potrebu za hardverskim upgradeom računara sve nove komponente će imati bolje raspisane drivere za Win 8.1 u odnosu na Win 7.
Po meni razlozi za ostanak na Win 7 su provereno dobar rad na konkretnom hardveru i navika u korišćenju Win 7, odnosno napor potreban da se navikneš na "novosti" vezane za Win 8.1.
Lično - ne bih se vraćao na Win 7 na svom računaru.
Ako "brojiš glasove" za i protiv Win 8.1 moj glas pridruži grupi "ZA".
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Ne mogu sa sigurnošću tvrditi. Nisam na istom računaru imao i sedmicu i osmicu. Kada se tokom leta desi zamena sedmice osmicom barem na jednom računaru moći ću realnije da procenim. U radu sigurno nije sporiji - kod uobičajenih operacija ne vidim neku razliku. Glavna stvar su uređaji koji dolaze i upgrade starih računara novim komponentama. Od složenijih i zahtevnijih poslova sam radio obradu fotki i video montažu koristeći Adobe programe poslednje generacije sa svežim updateovima. Sve radi kao singerica. Tu imam utisak da je sve za neku malu nijansu brže, da se "tečnije" izvršava. Igrice ne konzumiram, iako je to pravi test za hardver i OS. Verovatno će ti gejmeri reći prave stvari o "brzinama".
 
Učlanjen(a)
21.06.2014
Poruka
4
Ok, sad me jos samo to interesuje, brzina rada OS-a, i kompitabilnost sa igricama. Konkretno Dota2 i CS:GO :)
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Ne igram igrice, ali još ništa što sam pokrenuo na Win 7 nije pravilo problema na Win 8. Valjda će ti neko preciznije odgovoriti.
 
Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.253
Moja ti je preporuka ako nemaš orginala da ostaneš na sedmici.Osmica je definitivno brža i bolja ,ali bez orginala ostačeš uskraćen za dosta toga.
 
Učlanjen(a)
07.11.2013
Poruka
32
Moja ti je preporuka ako nemaš orginala da ostaneš na sedmici.Osmica je definitivno brža i bolja ,ali bez orginala ostačeš uskraćen za dosta toga.

Ne znam zasto ce sve ostati uskracen, ali da skines neki torrent imaces i Automatic Updates i sve. Ja sam i na sedmici i na osmici imao Automatic Updates, a naravno kad skidas samo pogledas da pise Activated i radice ti kao original.
 
Natrag
Top