Windows 8 na AMD Sempron 2600+

Član
Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
14
Da se malo citiram: "... Sad ćeš reći star procesor, stara ploča, star BIOS ...".

"...
Kažeš uspešno radi win 7, koja verzija win 7 ..."
Windows 7 Ultimate SP1

"...
koliko RAM-a ima konfa ..."
2 GB
 
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.388
Stavio si win 7 ultimate na njega? Bespotrebno brate mučiš komp, i Home basic bi ti završio posao, eventualno home premium, imaju manje procesa, a s tim i aktivnih servisa, koji na tom kompu samo troše resurse i smanjuju performanse, jer taj komp nije više za to, 2GB RAM-a zadovoljava kriterijum.
Iskreno, malo mi je čudno kako je uopšte uspeo da se instalira win 7
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
14
Ako bih razmišljao na taj način ("... bespotrebno brate mučiš komp, i Home basic bi ti završio posao, eventualno home premium ...") izbor bi sigurno pre pao na XP ("leteo" godinama na toj mašini), ali ne razmišljam tako. I da - komp se ni malo ne muči, radi najnormalnije (ne bavim se CAD-om niti igram igrice na njemu). Btw nepotrebne servise uvek možeš i sam da stopiraš (ja za tim nisam imao potrebe).
Instalacija? Najnormalnije prošla bez ikakvih problema.
 
Član
Učlanjen(a)
07.10.2011
Poruka
164
Nisam video da si pomenuo koji je soket taj proc,po oznaci bi pre rekao da je to 754 soket a ne A kao sto je vecina predpostavila,ako mozes proveri nekako i ako je neki od novijih soketa a ne A mozda i bude radila osmica ako nadjes sve drajvere za tu masinu koje ona podrzava...
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
14
Socket A.
Ljudi nemojte me pogrešno shvatiti, svakako da cenim svaki vaš odgovor ali svi se svode na "... teško će to da ide, ne podržava ovo ili ono, slab je to CPU za Win 8, nema drajvera ...". Sve ja to znam i potvrđujem - CPU i ploča su stari, nije podržan set ... instrukcija, drajvera još nema itd. Ono što me sada zanima je kako prevazići to što nije podržan set ... instrukcija (ponavljam ne sećam se više kojih, probao sam instalirati Win 8 pre par meseci) kako bi se instalacija uopšte izvršila. Nakon toga bih prešao na ostale probleme.
 
Natrag
Top