Windows 8 {Chat}

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
@2dulle:
Jesi li uspeo da instaliras "osmicu" na "Virtual Box"-u?
Ja sam instalirao i šljaka kao zmaj.Obrati pažnju samo kada kreiraš virtualni hard disk,obavezno stavi na "Fiksni" a ne na "Dinamični".
Sačekaj da se napravi,i onda je tu rokni.Po mogudjstvu da ona bude sama na toj particiji,i najmanje joj stavi 20GB slobodnog prostora.
RAM memorija minimum 1GB,i radi kao luda!
Ja sam se prvi put zeznuo,nisam znao,i stavio sam "Dinamični" hard disk i 512MB RAM-a,zato je trokirala i nije radila lepo.
'ajd pa javi.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Šta da ti kažem,različita su mišljenja.Jednima se sviđa,drugima ne...
Uglavnom se taj "Metro stil" na pocetku sa tim pločicama,tabovima,nesviđa starijoj populaciji,kažu da je kao za decu napravljena da igraju igrice.Pa šta znam,i prema rečima Microsofta,samo je Windows Vista pisana "iz početka",sve su ovo samo nadogradnje.
U nečemu se svi slažu:
-Preuranjeno je izbačena,još se ni Windows 7 nije "ohladila",
-Da je ovo trka sa MAC OS,oni su izbacili "Lion",ovi odgovorili sa "Windows 8",verovatno će ovi opet za dve godine da izbace neku novu "životinjku",ovi će opet odgovoriti sa nekom nadogradnjom,i tako u krug...

Uostalom,ukusi su različiti i o njima je besmisleno diskutovati.
 
Član
Učlanjen(a)
25.02.2011
Poruka
3
Ma pusti ti to.Ja se nisam navikao ni na Windows 7 a kamoli sada jos i Windows 8.Necu svake godine da menjam Windows.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
TAKO JE druže!

Vidiš,ja da nisam uveo taj glupi,glupi internet,i dan danas bih koristio Windows 3.11.Nebih čuo ni za Windows 95 a kamoli za ovo,i bila bi mi mirna glava;)
Eee moj bajo,to je bio Windows,možeš misliti,za instalaciju ti je bilo potrebno samo par Flopija od 300 KB, a cela instalacija je zauzimala nešto preko 1.5 MB.:yea:

Pusti ti ove šljašteće Windows 7,8...10,11... to je samo za one što nemaju šta drugo da rade:roll:
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Windows 8 vs Apple iOS 5

[SIZE=+2]Uporedni video prikaz Windowsa 8 i Apple iOS 5 otkriva brojne novine[/SIZE]







Video je objavljen na lokaciji Winrumors koja aktivno prati sva dešavanja vezana za Windows i u njemu je uporedo prikazano kakve novine donosi verzija 8 u odnosu na Eplov operativni sistem Ajoes 5 (Apple iOS 5). Paralelnim poređenjem pojedinih funkcija na dva tablična računara postavljena jedan pored drugog, može se videti koji su novi načini interakcije s korisnikom ugrađeni u buduću verziju Mikrosoftovog sistema.

Windows 8 pored toga što donosi značajan broj promena u korisničkom interfejsu projektovan je da se izvršava i na stonim i na tabličnim računarima i na procesrskim arhitekturama x86 i ARM. Učesnicima konferencije podeljeno je čak 5000 primeraka tabličnog računara s Windowsom 8 koji je napravio Samsung. Kada će se Windows 8 pojaviti tek treba da bude objavljeno.

Razlike počinju već od ekrana za prijavljivanje. Na Eplovom sistemu se za otključavanje uređaja koristi sistem sa unošenjem ličnog identifikacionog broja (PIN), dok Windows 8 kao početnu opciju nudi sliku (koju je korisnik sam izabrao) koju treba tapnuti ili preći po njoj prstom na određeni način (koji je korisnik takođe sam izabrao), a na raspolaganju je i opcija koja koristi PIN.

Za razliku od drugih proizvođača mobilnih platformi, osnovni korisnički interfejs nazvan Metro, za koji se Mikrosoft opredelio, izgleda sasvim drugačije i sličan je onom koji je namenio mobilnim telefonima. Na uvodnom ekranu se pojavljuje niz četvrtastih i pravougaonih raznobojnih „živih“ pločica poređanih u redove i kolone čiji se raspored može menjati i koje se mogu stavljati na različite strane pa čak i smanjivati. Čitava struktura se veoma lako podešava prema željama korisnika.

Čak je i Internet Eksplorer (Explorer) suptilno izmenjen. Adresno polje se pojavljuje prevlačenjem prsta po ekranu, pri čemu se pojavljuju i druge otvorene strane u vidu sličica poređanih u vrhu ekrana. Windows 8 podražava i unošenje podataka pisaljkom odnosno prstom, tako da se adresa može uneti i pisanjem po ekranu umesto kucanjem po virtuelnoj tastaturi.

Umesto da vam se potanko prepričavaju svi ovi i drugi detalji, najbolje će biti da ih sami pogledate na priloženom videu.

 
Poslednja izmena od urednika:
Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
@2dulle:
Jesi li uspeo da instaliras "osmicu" na "Virtual Box"-u?
Ja sam instalirao i šljaka kao zmaj.Obrati pažnju samo kada kreiraš virtualni hard disk,obavezno stavi na "Fiksni" a ne na "Dinamični".
Sačekaj da se napravi,i onda je tu rokni.Po mogudjstvu da ona bude sama na toj particiji,i najmanje joj stavi 20GB slobodnog prostora.
RAM memorija minimum 1GB,i radi kao luda!
Ja sam se prvi put zeznuo,nisam znao,i stavio sam "Dinamični" hard disk i 512MB RAM-a,zato je trokirala i nije radila lepo.
'ajd pa javi.
Predpostavljam da je kod mene problem bio u RAM-u ,pošto sam osmici dodjelijo svega 750MB. Skinuću ponovo i probati.
 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Pa nareži na DVD kada je skineš,da imaš za kasnije,da nemoraš svaki put da je skidaš.
Moraš da staviš bar 1GB RAM-a,znaš,ipak je ona jaka i treba joj više memorije.Neznam koliko ukupno imaš RAM memorije na računaru,ja imam 2GB i to me je prvi put i zbunilo,jer kada sam stavio 50% memorije (1GB RAM),Virtual Box mi je izbacio upozorenje da sam upotrebio 50% memorije i da za dalju funkcionalnost programa radim na svoju odgovornost.Zato sam ja smanjio na 512MB,ali nije htela lepo da radi.
Ako imaš 4GB RAM-a,slobodno mu stavi 2GB i ako ti je sve uredu sa hardverima (neznam koja ti je kofiguracija kompa) ima da leti. yes3
 
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
413
***Windows 8 "trazi"vise RAM-a nego sedmica.Ovo je provereno i stojim iza toga.Slabiji komp na koji "ladno"instaliram bilo koju verziju sedmice,Windows 8,posle "loading files"-ucitavanja,jednostavo izbaci gresku ili se restartuje.Govorim o "cistoj instalaciji" Windows 8 i prazan HDD.

***Posumljao sam da nesto kod downloada ili rezanja nije proslo kako treba,pa sam opet,sa drugog sajta preuzeo i ponovo narezao Windows 8.Rezultat je isti. Znaci osmica ne moze da radi ispod 1GB RAM-a kao sto i pise u specifkaciji,dok Windows 7-(provereno)-radi i na 640MB RAM-a.

***Za one-"Neverne Tome"-postoji moj tutorijal na forumu gde "vozim" tri OS-a (XP,Win 7 i Linux) na jednom hardu sa 640MB RAM-a

***Naravno,sa ovoliko RAM-a ne mozete na sedmici da radite neke zahtevne stvari,ali osnovne svakako,dok Windows 8 moze samo da "masta" da ce uopste da se instalira sa ovoliko RAM-a

***Video sam tvoj post,ali sam mislio da si odustao od instalacije,pa ti nisam odgovorio.Znaci problem je samo u RAM-u,jer sam ja testirao "cistu instalaciju" na praznom hardu.

***Slican kao tvoj problem sam ja imao sa jednom sedmicom.Kad krene-Expanding Windows files-nekada dodje do 5,10.30% i posle izbaci da ne moze da nadje neki fajl(ne secam se koji).Ponovo sam narezao OS,stavio manju brzinu rezanja i resio problem.Naravno,kod tebe ne mora da bude ovo resenje.

***Moj ti je savet da probas "cistu instalaciju" na prazan HDD.Odmah si odbacio,kao moguci problem,i Virtual Box kao i raspodelu RAM-a,pozz
 
Natrag
Top