Windows 8 {Chat}

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Mislim da će mo još dugo koristiti windows 7 jer ima i onih koji se još grčevito drze xp-a,pa nisu prešli na 7 a kamoli na ovaj frizirani mac,ubuntu ili šta na sta vec liči ovaj windows!

Ja cu sigurno jos dugo,dugo vremena koristiti Windows 7 zato sto mi ovaj takozvani Windows 8 ama bas niucemu neodgovara!
Pogotovo onaj "Metro UI" na pocetku,glupost.A i ovako,ceo je zakukuljen,zamumuljen,`ajd tamo,`ajd ovamo-bezveze.Nista vise od nabudzene "sedmice".
Ja nekazem da nema neke prednosti na osnovu Windows 7,ali za mene dobre navike netreba menjati.

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
Windows 8...hmmm....Iskreno i nije toliko los u odnosu na XP...Par zanimljivih opcija koje mi se svidjaju i to je to...Ipak ostajem na XP jos ;)

Član
Učlanjen(a)
04.01.2011
Poruka
886
Ja cu sigurno jos dugo,dugo vremena koristiti Windows 7 zato sto mi ovaj takozvani Windows 8 ama bas niucemu neodgovara!
Pogotovo onaj "Metro UI" na pocetku,glupost.A i ovako,ceo je zakukuljen,zamumuljen,`ajd tamo,`ajd ovamo-bezveze.Nista vise od nabudzene "sedmice".
Ja nekazem da nema neke prednosti na osnovu Windows 7,ali za mene dobre navike netreba menjati.
I ja cu takodje koristiti Windows 7 dugo,dugo vremena!Windows 8 mi neodgovara:assassin:

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
57
Ja sam skinuo WINDOWS 8 i realno ako sagledan... koristio sam win 98, XP, VISTU i 7 ali, WINDOWS 8 DEVELOPER PREVIEW me je odusevio... Jedino mi nije jasno ako moze neko da mi objasni, cuo sam da WIN 8 ima integrisan antivirus u sebi tako da mu nije potreban drugi (probao sam da ubacim AVG ali nece) pa me interesuje gde se taj integrisani antivirus nalazi i kako mogu da skeniram racunar sa njim ?

Evo linka za DOWNLOAD WINDOWSa 8 developer preview, 100% radi skinuo sam ga sa tog linka i instalirao.
Windows 8 Developer Preview 32 bit English (download torrent) - TPB
Windows 8 Developer Preview 64 bit English (download torrent) - TPB

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Windows 8 Public Beta u februaru

windows-8-instalacija-traje-8-minuta-slika-16485.jpg

Microsoft-ova Windows 8 Public Beta verzija odložena je za narednu godinu,a prema dostupnim ​informacijama,najverovatnije ce biti predstavljene krajem februara meseca.Prethodna verzija koja je objavljena u toku septembra meseca nije bila dovoljno unapređena budući da je nedostajao e-mail, i jos ponesto,te da je bila prikladna samo za testiranje aplikacija drugih proizvođača. Beta je definisana kao u potpunosti kompletna verzija, iako nije jasno da li je ovo odlaganje ranije planirano ili je do odlaganja objavljivanja verzije došlo zbog potrebe da se dodatno unapredi verzija za regularne korisnike.

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
"Majkrosoft" predstavio veb prodavnicu "Vindouz stor" koja ce biti dostupna u OS "Vindous 8"

Softverski gigant "Majkrosoft" predstavio je danas svoju "onlajn" prodavnicu "Vindous stor", koja će biti veliki konkurent "Eplovoj" prodavnici "Mek Ap Stor".

196730_majkrosoft-afp_f.jpg

"Vindous stor" će početi sa radom februara 2012. godine, kada bude objavljena i "beta" (probna) verzija operativnog sistema "vindouz 8", preneli su francuski elektronski mediji.

"Majkrosoft" je na konferenciji za novinare najavio da će, tokom probnog perioda, primati samo besplatne aplikacije. Programere će sam pozivati da dostave svoj program, a to ograničavanje učešća je zato što je sistem još u probnoj fazi.

"Vindous stor" će imati fleksibilniji sistem pretplate, a od prodaje aplikacija koje se plaćaju, "Majkrosoft" će dobijati 30 odsto, dok će programeri dobijati 70 odsto od ostvarenih prihoda.

Čim, međutim, od prodaje neke od aplikacija počne da se ostvaruje 25.000 dolara (19.000 evra), udeo "Majkrosofta" pada na 20 odsto, što nije slučaj kod "Epla" gde njegov udeo ostaje 30 odsto.

Troškovi za licence neophodne da bi mogle da se objavljuju aplikacije u "Vindous storu" iznose 50 dolara za pojedince, a 99 dolara za kompanije, dok kod "Epla" iznose 99 dolara u oba slučaja.

"Vindous stor" će, osim toga, sadržati manja ograničenja, tako da će, između ostalog, biti moguće preuzimanje aplikacija ograničenih u vremenu, kako bi se mogle isprobati pre kupovine, dok će odobravanje aplikacija biti između veoma strogog "Eplovog" i onog vezanog za operativni sistem "Android" koje ne postoji.

Programerima će se davati iste alatke koje "Majkrosoft" koristi za proveru aplikacija kako bi bio ponuđen transparentan metod

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Windows 8 će moći da briše aplikacije

Ukoliko se ispostavi da određena aplikacija koju ste instalirali sa Windows Storea nosi sa sobom sigurnosti propust ili drugu vrstu rizika, Microsoft će moći da je ukloni.

13961179734ee30cb54b3f2774918799_330x194.png

Takozvani "kill switch" već postoji za Android i iOS, a iz Microsofta kažu da će novac plaćen za određenu aplikaciju biti vraćen korisnicima nakon njenog uklanjanja, prenosi Bussines Insider.

Međutim, šta se dešava sa podacima koji su na nekim način povezani sa tom aplikacijom?
Ukoliko aplikacija bude problematična, sa njom će i podaci nestati.

"Vi ste odgovorni za bekapovanje podataka koje se nalaze u okviru aplikacija koje ste kupili preko Windows Storea, uključujući i sadržaj koji ste uploadovali koristeći te aplikacije. Ako Windows Store, bilo koja aplikacija ili bilo koji sadržaj bude izmenjen ili ukiunut, vaši podaci mogu biti izbrisani ili možda više ne budete mogli da im pristupite. Nemamo obavezu da vam ih vratimo".

Windows Store će biti prodavnica aplikacija za novi Windows 8, a na njoj se će pored aplikacija za tablete i smartfone naći i dekstop aplikacije, a biće
dostupna od februara sledeće godine, kada i beta verzija ovog sistema.

PC Magazine je ove nedelje, pre nego što je informacija o Windows Storeu zvanično objavljena, objavio tekst u kom kaže da Microsoft razmatra proces o zatvaranju sistema na ovaj način iz jednog jedinog razloga: piraterije.

Prema njihovim navodima, Microsoft je ranije pokušavao sa sertifikacijom, primorao korisnike da se registruju i provere validnost sofvera, ali nijedna od mera nije mnogo učinila u sprečavanju piraterije.

U nekom trenutku, Microsoft bi voleo da svaku piratsku kopiju preokrene u legalnu kopiju. To zahteva budući OS koji je u potpunosti otporan na kvarove, pirateriju,sasvim zaključan i nesposoban da uradi išta ako pre toga ne prođe kroz komandnu centralu Microsofta, piše PC Magazine.

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Novi branilac Vindousa 8 deluje i bez operativnog sistema

MIKROSOFT JE OVE NEDELJE OBJAVIO beta verziju jedne veoma korisne alatke. Radi se o poznatom programu za odbranu od zlonamernog softvera (malver) Vindous Difender (Windows Defender), ali u verziji koja se izvršava pre nego što se pokrene Vindous. Ova alatka pomaže da se ukloni zlonamerni softver jednako kao i ona koja je ugrađena u Vindous, ali pošto se može instalirati na CD, DVD ili USB fleš disk, Vindous joj nije potreban.Ova alatka ce se u finalnoj fazi koristiti kao sastavni deo Vindous 8 operativnog sistema.

Zahvaljujući tome u stanju je da sredi mnoge zloće koje računar inficiraju dok se podiže ili ih je teško ukloniti kad Vindous radi, a pošto se nalazi na prenosivom mediju može se koristiti i za skeniranje i čišćenje drugih računara.

Alatka se nalazi na Mikrosoftovoj lokaciji posvećenoj Vindousu. Da biste je upotrebili potreban vam je prazan CD, DVD ili USB disk koji će biti preformatiran. Na raspolaganju su verzije za 32-bitni i 64-bitni Vindous (verziju na vašem računaru odredićete tako što ćete desnim tasterom miša pritisnuti sličicu My Computer i iz menija izabrati stavku Properties). Većina savremenih računara koristi 64-bitni procesor, tako da će 64-bitna verzija raditi na bilo kom relativno novom računaru.

Preuzimanje se obavlja u dva koraka – prvo se skida majušni instalater (Installer), a zatim i sam paket (Setup), čiji naziv u zavisnosti od verzije glasi mssstool32.exe ili mssstool64.exe. On se potom raspakuje i kopira na jedan od pomenutih medija (CD/DVD ili USB) ali se može sačuvati i kao ISO datoteka koja se kasnije može narezati na CD. Zauzima manje od 250 megabajta i sadrži sve datoteke neophodne za podizanje računara kao i samog branioca.

Da biste upotrebili ovu alatku treba da podignete računar sa optičkog diska ili USB fleš diska (naravno, ovo će zahtevati da eventualno prekinete proces podizanja i izaberete odgovarajući uređaj). Korisnički interfejs koji će se pojaviti veoma je jednostavan i podseća na onaj koji prikazuje i verzija programa koja radi pod Vindousom.

Na raspolaganju su tri opcije skeniranja, brzo (Quick), potpuno (Full) i namensko (Custom) i druge opcije koje omogućavaju da se vide stavke koje su ranije detektovane ili stavljene u karantin (History) ili da se pojedine datoteke ili lokacije izuzmu od skeniranja (Settings).

Program se s vremena na vreme mora ažurirati novim definicijama virusa (tako što se iznova pokrene .exe datoteka mssstools), a zanimljivo je da je zasnovan na verziji namenjenoj Vindousu 8 koja skeniranjem pronalazi i špijunske programe (spajver) i viruse

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Windows 7 upgrade to Windows 8

windows81.jpg

Microsoft razvija mogucnost automatskog upgrade Windowsa 7 na Windows 8.Medjutim,posto je poznato da Windows 8 je orijentisan na tablet racunare i na monitore osetljivim na dodir (touch screen),to donosi za sobom dva problema:

-Prvi je taj što postoji mali broj razloga da izvršite upgrade na Windows 8 ukoliko već koristite Windows 7, a drugi je činjenica da je Microsoft zaglavljen na jednom mestu, jer mora da bude ozbiljan konkurent na tržištu, ali jednostavno ne može da parira Apple i Android-u u smislu troškova.

Mary-Jo Foley IDC`s company je rekao:

Windows 8 ce u velikoj meri biti neinteresntna za korisnike tradicionalnih desktop racunara i za preduzeca i kompanije gde mnogi tek treba da ubace Windows 7 u svoje sisteme.Oni sigurno nece uzeti u obzir jos jedan ovakav korak u roku od tri godine.

Nema sumnje da za korisnike,a komoli kompanije,prelazak sa desktop na Metro nije beznacajan i bez problema zbog monitora osetljivim na dodir.To je pogotovo za kompanije velika investicija.

Član
Učlanjen(a)
04.01.2011
Poruka
886
Microsoft hoce da Windows 8 ima sve naj..naj..:yea:Na SVE razmisljaju......

Natrag