Član
Učlanjen(a)
09.05.2013
Poruka
10
imo sam win 7 ultimate sp1 64 bita i neki dan sam odnijo racunar da mu odradi sistem i lik je to odradijo ja nisam tu bijo pa sad neznam dalije sta skido ili ne s njega posto sam gledo da mi je sada 32 bita win 7 i smanjila mi se video memorija...dalije nesto skinuto ili je to tako ako neko zna neka pomogne...unaprijed hvala

Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
32x comp je bezvredan 64x nesto vredi na 32x nemoze ti instalisati vise rama od (3.24 gb) usable neznam koliku si memoriju imo ali na compiuter desni klik i propartes i vidi sta sad imas koji procesor izgleda da je sebi dobro odradio ne samo tebi
Start pod all programs Accessories Sistem tools proveri System Information

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
gdje si provjeravao video memoriju? koliko si imao prije, a koliko sada?

Član
Učlanjen(a)
09.05.2013
Poruka
10
ma ne sve je ostalo ok procesor je isti intel pentium 2.6 Ghz rama 2 gb to sve bilo i ostalo tako samo graficka mi je intel hd graphics family i kada sam ga dobijo radi sve normalono usao sam slucajno u Can You RUN It | Can I run that game | Game system requirements i tu kuco neku igricu i otvarami da mi je video ram 64 Mb a bijo je 128 cinimise mb pa sad neznam daj pomozite da vidim sta da mu trazim ili da ga udaram...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
lako je moguce da ti je podmetnuo slabiju :D da li imas eksternu graficku? lako je moguce da ti je prebacen mod u biosu na vga

Član
Učlanjen(a)
09.05.2013
Poruka
10
ev kako pise Intel hd graphics family ima i ovo...Dac Type-internal.....totall memory-785 a kako to da vidim u biosu kako mogu doc do toga i dal ja mogu vratit 64 bita prilikom dizanja sistema....i jos kod mene je sve na maticnoj ploci nema nista da se vadi sem rama ima ona plocica od njega i moze se vadit neznam jeli to ram duga zelena plocica....i sad sam zbunjen moze li on sta tu izvaditi ili je podeseno prilikom dizanja sistema...

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
pa ako si imao eksternu graficku onda je moguce da ti je izvadjena, ako ne onda je vrseno podesavanje, ne mogu ti tacno objasniti za bios, moras uci u njega i pronaci podesavanja vezana za graficku, kad palis komp ulazis tako sto pritisces odredjen taster na tastaturi, zavisi od tvog, kod nekoga je na del, kod nekoga na f11, enter itd

Član
Učlanjen(a)
09.05.2013
Poruka
10
ma sjebacu sta sa otim drajverima jos vise bolje da nediram,,,,a ssta ti je eksterna grafika....ev sta pise kod mene vezano za grafiku Intel hd graphic,,,,Manufakture: Intel Corporation,,,,Chip Tyupe: Intel(R) Hd graphic family,,,,Dac tyupe:Internal,,,,Approx.Total Memory: 785 MB,,,,Curent Displey Mode: 1280x1024 (32bit) (60Hz)...........a nema mi nista vise na maticnoj ploci da se moze vaditi sve je u sklopu sa njom samo ima jedna zelena plocica koja se moze vadit jel to ram....znaci citava maticna ploca i sve je na njoj fiksno nema se sta skinut nema nikakvih plocica sem ove jedne al nepise nista na njoj pa sad neznam ev ovakoj ja mislim daje ram http://www.easy-computer-tech.com/images/ddr2-ram.jpg

Član
Učlanjen(a)
09.05.2013
Poruka
10
ej ljudi napravijo sam ipak je to bilo u biosu podeseno tako pa sam ja to podesijo kako mi treba hvala vam puno

Natrag