Windows 7 starter edition ili Windows 7 ultimate edition

Učlanjen(a)
10.10.2010
Poruka
21
Da li postoji razlika u hardverskoj zahtevnosti izmedju Windows 7 starter edition i Windows 7 ultimate edition?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Ne postoji u realnosti već postoji razlika u ceni. Starter nema Aero i ostale vizualne stvari već izgleda kao i ultimate sa isključenim aerom i vizuelnim temama ne računajući i IIS 7 i ostale mrežne i administrativne stvari. Svaka grafička sa 256 MB i pc sa2 GB ddr memorije tera i jedan idrugi win.

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
15
Ne postoji u realnosti već postoji razlika u ceni. Starter nema Aero i ostale vizualne stvari već izgleda kao i ultimate sa isključenim aerom i vizuelnim temama ne računajući i IIS 7 i ostale mrežne i administrativne stvari. Svaka grafička sa 256 MB i pc sa2 GB ddr memorije tera i jedan idrugi win.
I sa manje od 2 GB memorije će sasvim normalno raditi Win 7. ;)

Član
Učlanjen(a)
18.11.2012
Poruka
73
W7 ultimate...:)

Po meni je ono Ultimate zakon nzm sada svako ima ukus...:))

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.392
Da Win.7-ici je dovoljno 1GB rama za normalan rad,ali ako mislis igrati neke zahtevne igrice i ubaciti mnogo raznih programa onda treba2GB.

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Itekako postoji. Osim razlike u memoriji jer starter nema aero i neke druge bitne postavke kao i da je osiromašena verzija windowsa 7. Samim time i radiće veoma slabo u poređenju sa pro ili ultimate. Da si pitao koja je razlika između Ultimate i Pro verzije to bi bila samo u jezičkim paketima... Lično najviše volim Win 7 Pro.

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Sasvim ti je dovoljan windows 7 home Premium, mislim da je po pitanju zahtevnosti idealan za kucne korisnike, video igre, slusanje muzike, interneta, umrezavanja i standardne upotrebe racunara (cak i /audiovideo renderovanje i obrada, transcoding i ostalo), dakle sve sto radi po defaultu Ultimate radice i Home premium, s tim sto je ultimate vise za ozbiljniju upotrebu, servere, vise koristi memorije i resurse uopste, veca podrska za RAM (do 192GB sto malo ko ima inace), inace u kucnoj primeni sve je isto.
Ako imas noviji komp (generacija 2009/10) onda komotno mozes i Win 8.1 da instaliras.

Član
Učlanjen(a)
17.06.2010
Poruka
115
Koji windows 7 da instaliram za stariji kompjuter,sad imam xp koji vise nema podrske.Imam 1,5 gb rama i stariju graficku ati radeon hd 3450 ,jednom sam probao 7-cu ali nisam mogo drajvere za graficku da instaliram.Hvala unapred i pozdrav

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.389
Napisi celu konfiguraciju ovde, ne samo grafiku, inace win 7 x86/x64 podrzava tu grafiku. Evo ti driver
Kod:
http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows%207%20-%2032
To sto XP nema azuriranja ne znaci da nema podrsku ostalog software-a, Microsoft je prekinuo razvoj XP-a zbog Win 8 i 8.1 (zbog slabog odziva korisnika za tim OS-om), tako da to nema veze.
Moja preporuka ti je Win 7 Home Premium x86 (32-bit), ali bi bilo pozejno da napises ostatak konfe, dakle koja je maticna i dodatni hardware koji si instalirao na racunar (stampac, skener, web kameru, dodatna zvucna kartica i sl.).
I ne treba ici iz krajnosti u krajnost Starter ili Ultimate, kao da sredina ne postoji, u tom slucaju treba biti objektivan, jer ne znaci da ce i tebi odgovarati Ultimate, jer neko ima znatno noviji racunar sa vise resursa, pa ce s toga i da mu radi bolje.
Dakle trebas prilagoditi racunar mogucnostima i potrebama.

Poslednja izmena:
Natrag