windows 7 instalacija problem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
13.02.2012
Poruka
1
Kada sam zapoceo instalaciju windows 7 odabrao custom instal,posto selektujem particiju C pojavi mi se sledece: "Windows cannot be installed to this disk. This computer's hardware may not support booting to this disk. Ensure that the disk's controller is enabled in the computer's BIOS menu"? Molim vas ukoliko neko moze da mi pomogne.

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
probaj sa drugim instalacionim diskom, ako ne mogne javi pa da idemo dalje sa problemom

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
3
e ovako kao i bogdan i ja imam problem sa instalacijom sedmice.
kada ISO image mountujem na virtualni disk i pokusam da pokrenem autoplay funkciju izbaci mi dve greske, prva je:
Autoplay.JPG
a kada kliknem OK izbaci jos jednu:
Autoplay2.JPG
posto mi je cd/dvd rom riknuo(samo cita sd-eove nece da reze) pokusao sam da napravim boot usb disk medjutim i to nije islo:
USB.JPG
onda sam pokusao da win instaliram na virtualnoj masini, pa ni to nije islo tj. trazi mi neke drajvere:
VmJPG.jpg
ako neko ima neku ideju, kako da ovo resim bio bih veoma zahvalan...

Član
Učlanjen(a)
04.01.2011
Poruka
886
Meni je isto to izbacivalo(to sto je kod tebe na VBox) jer mi disk nije bio ispravan.....

Član
Učlanjen(a)
27.02.2012
Poruka
5
Nema to veze prije nego sto instaliras treba da skines EASEUS Partition Manager i tamo namjesti da imams na istoj particiji 2 operativna sistema i prvo ubaci cd pa restartuj komp kad ti se pojavi na ekranu nes kao asus ili fujitsu ili intel pisace ti ispod ,., da pristisne del za BIOS a F12 za boot i pritisni f12 i sam ce ti ucitat disk ! nakon toga odaberi custom install i posel toga izaberes particiju na kojoj si odradio ono u easeus-u i to je to instalirace ti se .,.,. i psle kad udje su win 7 opet pokreni easeus i izbrisiu winxp ili vec koji si imo prije toga i to je to ! radice ko sat i nece ti biti bagova prilikom instalacije ! :D

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
neispravna instalacija, a druga stvar ne podizi sistem preko autoplaya, restartuj komp pa ga butuj

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
3
ma ovo moj ortak preko mog profila, nece da slusa covek, sto puta mu rekoh da mu instalacija ne valja, ali nece da slusa, hoce kaze misljenje nekog strucnijeg.skinuo ovu instalaciju ko zna gde i zapeo da mora da radi, instalacija bila kompresovana u 900mb i u jedno 50 rar fajlova, dva sata sam mu samo raspakivao!mucio se za dz, mogao sam mu dati moj disk ili kopirati pa da i on ima! u svakom slucaju hvala svima u njegovo ime...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag