Windows 7 Bootable disc narezivanje???

Član
Učlanjen(a)
29.08.2009
Poruka
21
Skiniuo sam Windows 7 Ultimate.....kako to da narezem na DVD a da isti bude bootable disc???
Treba li to sto je skinuto da se raspakuje...podesio sam u BIOS-u da ga butuje sa dvd-a ali nece vec da nasDa tavi da ulazi u instalirani windows XP.Da li je moguce da nece da ga butuje ako komp nema dovoljne hardverske zahteve za Windows 7????
Zahvaljujem unapred na objasnjenju i p o z d r a v!!!!!!!!

Član
Učlanjen(a)
29.07.2009
Poruka
12
Skiniuo sam Windows 7 Ultimate.....kako to da narezem na DVD a da isti bude bootable disc???
Treba li to sto je skinuto da se raspakuje...podesio sam u BIOS-u da ga butuje sa dvd-a ali nece vec da nasDa tavi da ulazi u instalirani windows XP.Da li je moguce da nece da ga butuje ako komp nema dovoljne hardverske zahteve za Windows 7????
Zahvaljujem unapred na objasnjenju i p o z d r a v!!!!!!!!

moras taj fajl ucitati, ako je ISO u alkohol ili neki drugi wirtuelni program i odatle ga
narezati, a ako je samo u rar-u onda raspakuj u jedan folder i onda iz foldera
(ali samo ono sto je u folderu, nikako i sam folder) snimi na disk.
pozz

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
156
Ako je u zip ili rar datotekama,treba ga raspakirati.
Nakon toga vidiš produkt, ako je u iso formatu,nareži ga pomoću PowerIso-a, DemonTool-a ili nekog sličnog programa koji koristiš, pri tome koristi male brzine prženja,ako nisi dosad koristio takav program preporučujem PowerIso,a moru ti poslati i tutorijal.

Član
Učlanjen(a)
03.02.2010
Poruka
98
Evo ovako:
1) Ukoliko je iso fajl zapakovan u zip, rar, 7z ili neku drugu arhivu raspakuj ga WinRAR-om
2) Windows 7 mora da se nalazi u ISO ili nekoj drugoj arhivi da bi zadržao bootabilnost tako da ti za njegovo narezivanje preporučujem: Free ISO Burner koji je po mom mišljenju naj sigurniji program što se tiče rezanja diskova koji su bootabilni (za tako nešto ne preporučujem Nero ili njemu slične zvog toga što su oni napravljeni za narezivanje muzike, filmova i tako dalje i sigurno če ti se nekada desiti da izbace prazan, zatvoren cd)

Poslednja izmena od urednika:
Natrag