Windows 7 64 bit ne cita 4 gb memorije Hitno!!

Član
Učlanjen(a)
18.02.2013
Poruka
23
Ovako da i ja odgovorim ti imaš 1,60 GB memorije upotrebljivo, windows ti uredno i kaže da si ugradio 4 GB memorije, i da ih imaš ali je zauzeto od nečega sad ti nemogu reći od čega, i da ti imaš još 1,60 GB memorije za upotrebiti znači ..slobodno..
netko ili nešto mislim neki program ti koristi tu memoriju za podizanje sistema ili neka igrica koristi memoriju ....probaj isključiti sve programe koji se podižu sa sistemom štp je i bez veze da se podižu sa sistemom pa čekaš dugo i nepotrebno...i ostale programe koje netrebaš tako da ništa neradi osim Windowsa...ako i tad bude isto reinstaliraj 7 i ponovo...

Član
Učlanjen(a)
14.01.2013
Poruka
43
Vi ljudi bas ne citate moje postove, nov sistem znaci ko od majke rodjen nema niti jedan program na njemu, sta vam je ???
Reinstal sam dva puta sistem nije pomoglo, probavao izvadit jednu plocicu opet isto

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Kao sto rekoh win 7 posebno pre service pack 1 je imao problema sa adresiranjem memorije, tako da ima resenja na google. Ne secam se tacno kako se sredjuje ali posto je ovde vec laptop otisao dalje nisam ni pokusavao da se setim :). Windows 7 iz nekog razloga kaze da ima manje upotrebljive memorije nego sto bi trebalo. Nisam siguran, ali mislim da se problem resava tako sto se limitira virtuelna memorija na hard disku na 5 ili 10 posto od ukupne. Naravno ako je u pitanju ista greska.

Član
Učlanjen(a)
14.01.2013
Poruka
43
To mi vec nesto znaci hvala u svakom slucaju.
A hajde kad si vec tu, laptop uredno spojen na wifi, sve uredno radi, takoder kad ga spojim kablom na internet opet sve uredno radi, sve fercera, ali ikonica od interneta mi stoji prekrizena, tj.
Kad sam prikacen na wi fi nema mi one standarne ikonice od wi fi-ja (one crtice) vec mi stoji ona ikona normalna.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
To mi vec nesto znaci hvala u svakom slucaju.
A hajde kad si vec tu, laptop uredno spojen na wifi, sve uredno radi, takoder kad ga spojim kablom na internet opet sve uredno radi, sve fercera, ali ikonica od interneta mi stoji prekrizena, tj.
Kad sam prikacen na wi fi nema mi one standarne ikonice od wi fi-ja (one crtice) vec mi stoji ona ikona normalna.

Mozes da iskljucis lan adapter i onda bi trebalo samo da ti prikazuje wlan ako ne koristis lan. Mada posto imam 2 adaptera meni prikazuje onaj na koji sam konektovan tako bi trebalo da bude. Moguce da nesto nije u redu sa tom instalacijom ako vec ima dosta stvari koje ne rade kako treba.

Član
Učlanjen(a)
14.01.2013
Poruka
43
Ne znam to nisam probo, al nije prvi laptop na koji instaliram i na svakom je uredno radilo, samo na ovom nesto me zeza

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Ne znam to nisam probo, al nije prvi laptop na koji instaliram i na svakom je uredno radilo, samo na ovom nesto me zeza
Pade mi na pamet, nisam gledao koliko je star lap top, ali neki stariji racunari su zahtevali update biosa za win 7. Proveri na google pre nego sto probas update :)

Natrag