Windows 7 64 bit ne cita 4 gb memorije Hitno!!

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.438
Probaj izvadi jedan Ram pa vidi koliko ti pokazuje.Ne znam sta bi moglo toliko da ti oduzima memorije.Trebalo bi da je ukljuceno mnogo zahtevih t.j. velikih programa da bi skinulo toliko memorije.Ispitaj posebno stap po stap pa vidi koliko oni posebno pokazuju.

Član
Učlanjen(a)
14.01.2013
Poruka
43
Druze tek sa msistem instalirao, i nista nisam osim drajvera instalirao, sistem prikazuje 4 gige rama, ali ne cita 4 gige vec 1.6 giga, kao da je 32 bitni sistem, a na slici se vidi da sam instalirao 64 bitni sistem

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.438
Video sam sliku i stvarno nesto nije u redu i Ja imam dva rama od po dva Giga,ali meni pokazuje cisto slobodnog rama 3,65Gb i to sa dosta instaliranih programa.Kod tebe ispada kao da je jedan stap aktivan iako pokazuje 4gb,mada kod mene i sa jednim stapom pokazuje 1,8GB.Ipak ti probaj jedan po jedan stap memorije.Ne moras nocas nego sutra kad budes odmorniji,jer takve stvari znaju daiznerviraju coveka.Jeste da Win. 64bit-a oduzima vise memorije i mesta na HDD-u od 32 bit-nog,ali nemoguce toliko.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Pozdrav ljudi,

Ubaci sam u svoj laptop 2x2 gb ddr3 memorije i instalirao windows 7 64 bitni sistem medutim pise da laptop koristi samo 1.6 gb radne memorije dok uredno pise da postoje te 4 gb radne memorije.

http://ch-slike.com/images/2013/12/17/LlWVK.png

Pomagajte ne znam sta vise da radim

Za pocetak otvori task menadzer i vidi koliko procesa tamo imas i da li ti tamo nesto zauzima memoriju!
Probaj skini neki drugi win mozda je ta instalacija neispravna Win instalaciju skini odavde!

http://techverse.net/download-windows-7-iso-x86-x64-microsofts-official-servers/

Kao sto ti je vec predlozeno probaj svaki stap rama posebno i ocisti slotove za ram
mozda je usla prasina!
Toliko od mene!

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Idi na start dugme u text box kucaj msconfig, boot tab, advanced i postavi memoriju na 4gb ili ako je ukljucen limit na 1.6 iskljuci opciju., trebalo bi takodje da pogledas virtuelnu memoriju podesi otprilike 10 posto od hdd. Ovo se stara greska desavala se ranije na win 7 bez service pack-a.

Član
Učlanjen(a)
14.01.2013
Poruka
43
Gotovo je sad predao sam laptop takav kakav jeste, al hajde nema veze.
Vi mene uglavnom niste shvatili, on uredno ocita sve 4 gige rama, ali isto kao da sam instalirao 32 bitni sistem pa pa nece da ociti sve 4 gige vec samo 1.6, probao sam to sa msconfig ali bez uspjeha je bilo.

Hvala vam u svakom slucaju

LP

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.438
Ma video sam ja tvoju sliku,ali mi nije jasno da tek podignut sistem oduzima toliko memorije kao da je uljuceno sve od programa i aktivan net,i opet ne bi trebalotolikp da oduzme fizicke memorije.Veoma moguce je da jedan od slotova nije u redu,pa je uzimao memoriju i od drugog stapa ili da napajanje ne salje dovoljno napona na slotove.

Član
Učlanjen(a)
14.01.2013
Poruka
43
Ti ocigledno samo naglabas, i ne razumijes, ovdje pokazuje koliko sistem koristi memorije tj 1.6 gb, ali to nije trenutna potrosnja memorije, shvatas li covjece, trenutna potrosnja nije ni 400 mb ako se dobro sjecam

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.438
Na slici ti pokazuje da od 4GB uptrebljivo samo 1,6,a ti naglabej sta hoces.

Natrag