Član
Učlanjen(a)
10.02.2012
Poruka
25
Cao.Imam vucjaka starog svega 2 meseca.Ocu da pitam sta je njemu najpotrebnije i kad trebam da pocnem sa dresurom.One glavne da ga naucim,tipa :Gde da obavlja nuzdu,da ga naucim kako kada bacim lopticu da trci za njom,da sedne,da legne,kad da ne laje itd :) te osnovne.Imao sam pre njega sar planinca vec,ali je toliko divlji bio da nisam mogao da ga obuzdam,i sam sam se plasio njega :D .Hvala unapred !
 
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
69
Sa dresurom pocni odmah, jer pas najbolje pamti od 2-6 meseci, ali ni kasnije nije kasno. Najvaznije je da se prema njemu ophodis kao prema prijatelju, da bi stekao poverenje u tebe.
 
Član
Učlanjen(a)
10.02.2012
Poruka
25
Znam ja da je najbolje da se dresiraju kad su tako mali ali je meni pitanje KAKO da ih dresiram :D mislim koji je najbolji nacin.Isto se prema njemu ponasam ko prijatelju ne udaram ga niti nista i tako :).
 
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
69
Pocni kroz igru, bacaj mu luptu, ili parce drveta, blago ga postavljaj u sedeci i lezeci polozaj, uz komandu. Imas na Youtube klipove, pa nije na odmet pogledati. Ukoliko ti ne bude islo, najbolje je da potrazis pomoc od nekoga ko ima iskustva, da ti ga dresira.
 
Član
Učlanjen(a)
01.10.2011
Poruka
63
Vucijaci su jako pametni ni slucajno ne udatrati psa jer to moze zapamtiti da te gricnuti kad se najmanje nadas. Imas puno knjiga i videa na internetu moji psi kad zgrijese ja ih jednostavno udaljim od sebe na 15 minuta i to ih najvise nervira pa zapamte sta smiju a sta ne smiju.
 
Natrag
Top