Vremenska prognoza

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Kiša će liti i ove i sledeće nedelje
Autor: Tanjug

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, veći deo dana suvo, samo ujutru na severoistoku još ponegde sa slabom kišom, najviša dnevna temepratura do 25 stepeni.


kis-a-nevreme-mondo-stefan-stojanovic-23.jpg


Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Kišno vreme u Beogradu.

Kasnije po podne i uveče jače naoblačenje sa jugozapada, praćeno kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura od sedam na jugoistoku do 12 stepeni na zapadu, a najviša dnevna od 21 do 25 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i veći deo dana suvo, kasno po podne i uveče povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, jugoistočni.

Jutarnja temperatura oko 12, a najvisa a dnevna oko oko 24 podeoka.

Prema izgledima vremena za sedam dana, do subote će biti promenljivo oblačno, umereno toplo, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Više padavina se očekuje u četvrtak.

Od nedelje će biti svežije, pretežno oblačno, mestimično sa kišom, najavljuju meteorolozi.


vr.jpg
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
VEČERAS UŽASNO NEVREME: Iznad Srbije - CIKLON sa Atlantika, koji donosi CRVENU KIŠU!



Vremenske neprilike očekuju se uglavnom na istoku i jugoistoku Srbije, tačnije u Pomoravlju, Nišu, Leskovcu i Kruševcu

Tan2015-8-20_183228459_1-620x350.jpg


Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Tokom noći se očekuje postepeno razvedravanje
Obilni pljuskovi propraćeni grmljavinom, grad i olujni vetar zahvatiće večeras veći deo Srbije.

Meteorolog Đorđe Đurić navodi da će u poslepodnevnim časovima atmosfera biti veoma nestabilna, pa će u kratkom intervalu pasti i do 20 mm kiše po metru kvadratnom.

– Ovakvo stanje atmosfere zajedno sa kombinacijom niskog vazdušnog pritiska, slabog strujanja i povećane količine vlage biće idealni za razvoj jačih vertikalnih ili grmljavinskih oblaka, što će u većini predela usloviti lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Na pojedinim lokacijama očekuju se i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim pljuskovima.

Tan2016-2-20_83948551_0.jpg


U veoma kratkom vremenskom intervalu pašće i do 20 mm kiše po metru kvadratnom, što se smatra veoma obilnom količinom padavina za kratko vreme – objašnjava Đurić i dodaje da se tek u toku večeri u zapadnim, a tokom noći i u ostalim predelima Srbije očekuje postepeno smiravanje vremena i razvedravanje.

Prema njegovim rečima vremenske neprilike propraćene gradom, očekuju se uglavnom na istoku i jugoistoku Srbije, tačnije u Pomoravlju, Nišu, Leskovcu i Kruševcu.

Međutim, tu nije kraj nepogodama jer nas na sve ovo očekuje i “prljava” ili “crvena” kiša.

Tan2015-5-24_202911188_4.jpg

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako ističe Đurić iznad centralnog Mediterana danas se nalazi ciklon, odnosno polje niskog vazdušnog pritiska, koji se prethodnog dana premeštao sa Atlantika preko Pirinejskog poluostrva i na svom putu doneo obilne padavine Španiji i Portugaliji, ali i relativno sveže vreme, prenosi Alo.

– Ovaj ciklon već od ranih jutarnjih časova u većem delu Srbije uslovljava oblačno i sparno vreme. U njegovom prednjem delu sa juga struji topao vazduh.

Nevreme-oluja-munja-kisa-oblaci-1.jpg

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ovo strujanje je pokupilo i velike količine peska iz Sahare, pa je u oblasti Jadrana već padala crvena kiša. I na području Srbije biće kiše sa česticama peska iz Sahare, što će biti vidljivo na vozilima i prozorima.

U sklopu ciklona podignu se velike količine peska iz Sahare u više slojeve atmosfere. Vazduh prelaskom preko Mediterana postaje bogat vodenom parom, što Italiji, Jadranu i Balkanu, ali i Srbiji može da donese obojenu ili crvenu (žutu, prljavu) kišu – kaže Đurić.

(Telegraf.rs)
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Danas do 25 stepeni, popodne pljuskovi i grmljavina
Beograd -- U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, pre podne s dužim sunčanim intervalima, posle podne i uveče s lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito na severu

Izvor: Beta
18820618885734fefc282da091159936_v4_big.jpg
Foto: Beta, arhiva
Jutarnja temperatura biće od 10 do 15 stepeni, najviša dnevna od 20 do 25, saopštio je RHMZ.

Duvaćer umeren i jak vetar, jugozapadni, na planinama povremeno i olujni.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno s dužim sunčanim intervalima, a posle podne je moguć kratkotrajni pljusak s grmljavinom.

Jutarnja temperatura biće 14, najviša dnevna 24 stepena. Vetar će bit umeren, povremeno jak, jugozapadni.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
Danas hladnije vreme, povremeno s kišom, a na planinama moguć kratkotrajan sneg
Beta

U većem delu Srbije danas će biti pretežno oblačno i hladnije vreme, povremeno s kišom, uz slab do umeren vetar i temperaturu do 16 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.


2b73571495209724e10801343e1a9f1e.jpeg

Foto: Mateja Beljan / RAS Srbija
Na visokim planinama moguć je kratkotrajan sneg. Pre podne na severozapadu zemlje, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Najniža temperatura biće od šest do 12, a najviša od 10 do 16 stepeni.

U Beogradu će takođe biti hladnije vreme, pre podne moguća slaba kiša, a duvaće slab do umeren vetar. Najniža temperatura biće oko osam, a najviša oko 14 stepeni.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
RHMZ: Oprez, večeras pljuskovi, jak vetar i grad
Beograd -- Republicki hidrometeorološki zavod upozorio je da se uveče, tokom noći i u ponedeljak u pojedinim delovima Srbije očekuju kratke vremenske nepogode.

IZVOR: B92, TANJUG


Foto: GettyImages
Kako se navodi u saopštenju RHMZ-a, danas uvece na severu i zapadu, tokom noći i u ponedeljak i u ostalim krajevima Srbije, ponegde se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa pojačanim vetrom, obilnijim pljuskovima i pojavom grada.

U Beogradu će tokom dana biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren vetar, dok se u večernjim satima očekuje naoblačenje i osveženje s povremenom kišom ili kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom.

Jutarnja temperatura biće oko 24, a najviša dnevna oko 32 stepena.

Od srede se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, a samo je u petak moguće novo prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima.

Podsećamo, jake kiše praćene gradom napravile su i u prošlu nedelju velike probleme u Beogradu. Na pojedinim mestima nisu radili ni semafori ni rasveta. Nakon trećeg pljuska, na ulicama je mnogo vode, a prava reka je tekla niz Dimitrija Tucovića do Bulevara despota Stefana”.

Nakon toga, isto se dogodilo i sutradan, u ponedeljak, kada je nevreme praćeno gradom, jakim vetrom i grmljavinom pogodilo je Beograd.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Sunčano i toplo, uveče moguća kiša, do 34 stepena
U Srbiji će u većem delu dana biti pretežno sunčano i toplo, dok se uveče očekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmjavinom.

IZVOR: BETA

183466714956eb3a89d1ef9233802497_v4_big.jpg

Foto: Thinkstock
Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode s obilnijim padavinama i gradom, saopštio je RHMZ.

Duvaće slab do umeren vetar, koji će u južnom Banatu i na planinama biti povremeno jak. Jutarnja temperatura biće od 18 do 24, a najviša dnevna od 30 do 34 stepena.

U Beogradu će sutra tokom dana biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren vetar, dok se u večernjim satima očekuje naoblačenje i osveženje s povremenom kišom ili kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom. Jutarnja temperatura biće oko 24, a najviša dnevna oko 32 stepena.

U Srbiji će u ponedeljak i utorak biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. U utorak se više padavina očekuje na jugu i jugoistoku zemlje.

Od srede se očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, a samo je u petak moguće novo prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima.

Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronično obolele osobe, a naročit oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu glavobolјe i razdražlјivosti. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i adekvatna zaštita od očekivano visokih vrednosti UV zračenja.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Ujutru hladno, tokom dana do 28 stepeni, a od sledeće nedelje PREOKRET
Tanjug

U Srbiji će ujutru biti hladno, po kotlinama, dolinama reka i na visoravnima sa kratkotrajnom maglom, a tokom dana biće pretežno sunčano i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom do 28 stepeni Celzijusa.


kTrktkqTURBXy83OGRkYjA3YzdiN2Y4N2M5NTAyNGI4NDgxOWFjNmIxMy5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija Ujutru hladno mestimično sa maglom, tokom dana toplije

Vetar će biti slab do umeren, jugozapadni, jutarnja temperatura od četiri do 14 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

I u Beogradu će biti ujutru sveže, na širem području grada sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana biće pretežno sunčano i toplo. Vetar će biti slab jugozapadni, jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 26 stepeni Celzijusa.

Kada je reč o izgledima vremena do 8. oktobra, u Srbiji će u nedelju biti toplo, sa najvišom temperaturom od 24 do 28 stepeni.

Pre podne će biti pretežno sunčano, sredinom dana u jugozapadnim i zapadnim, a do kraja dana i u ostalim predelima mestimično sa kišom, a ponegde i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Zatim se očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom uz postepen pad temperature, posebno u drugoj polovini naredne sedmice kada će dnevna temperatura biti ispod proseka, a na visokim planinama očekuje se i provejavanje slabog snega.

U utorak i sredu duvaće umeren i jak severozapadni vetar, koji će ponegde imati i olujne udare.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, do 25 stepeni
Beograd -- U Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno i svežije, mestimično s kišom, a na jugu i jugozapadu zemlje ponegde s kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.

Izvor: Beta
1819392499579996e5536ee349414628_v4_big.jpg

Foto: Tanjug
Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od osam do 15 stepeni, a najviša dnevna od 19 na severozapadu, do 25 stepeni na jugu.

I u Beogradu će sutra biti umereno do potpuno oblačno i svežije vreme, povremeno s kišom i uz slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće oko 15, a najviša dnevna oko 21 stepen.

U Srbiji će u utorak i sredu biti umereno do potpuno oblačno mestimično s kišom i vetrovito sa umerenim do jakim vetrom.

U četvrtak će biti suvo, uz delimično razvedravanje, i hladno, naročito u višim planinskim predelima gde je uz slab mraz u sredu moguće provjavanje slabog snega, a slab prizemni mraz u četvrtak ujutro ponegde se očekuje i u nižim predelima.

Biometeorološke prilike mogu prouzrokovati pojavu tegoba kod većine hronično obolelih, a naročito kod kardiovaskularnih bolesnika i osoba sa disajnim problemima.

Meteoropatske reakcije oguće su u vidu glavobolјe, pospanosti i razdražlјivosti.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Hladni talas: Pred nama kišni dan, a uskoro i mraz i sneg
Beograd -- U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i svežije mestimično sa kišom, na jugu i jugozapadu ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.

Izvor: Tanjug
1819392499579996e5536ee349414628_v4_big.jpg

Foto: Tanjug
Jutarnja temperatura biće od 8 do 15, najviša dnevna od 19 na severozapadu, do 25 stepeni na jugu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar, na jugu i jugoistoku veci deo dana južni i jugozapadni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblacno i svežije, povremeno sa kišom. Jutarnja temperatura biće oko 15, najviša dnevna oko 21 stepen.

Prema izgledima vremena do 10. oktobra, u utorak i sredu umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i vetrovito sa umerenim i jakim severozapadnim vetrom.

Biće hladno, naročito u višim planinskim predelima gde je uz slab mraz u sredu moguće provejavanje slabog snega.

U četvrtak suvo uz delimicno razvedravanje.

Pojava slabog prizemnog mraza u četvrtak ujutro ponegde se očekuje i u nižim predelima. Zatim se do kraja perioda očekuje promenljivo oblačno mestimicno sa kišom, uz postepeni porast temperature.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
PROLEĆNE TEMPERATURE Danas toplije, a evo gde će biti i do 19 STEPENI
Tanjug

U Srbiji će po kotlinama i u nižim predelima biti mestimično magla, tokom dana malo i umereno oblačno i toplije, a u Timočkoj Krajini oblačno i hladnije, sa najvišom temperaturom od 13 stepeni u Timočkoj Krajini do 19 na jugoistoku Srbije.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, vetar će biti slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, južni i jugoistočni, a najniža temperatura od pet do 10 stepeni.

U Beogradu će biti malo i umereno oblačno i toplije. Vetar će biti slab do umeren, jugoistočni, najniža temperatura oko osam, a

najviša oko 18 stepeni Celzijusa.

Kada je reč o izgledima vremena za sedam dana, u Srbiji se u ponedeljak i utorak ujutru po kotlinama i u nižim predelima očekuje mestimično magla, tokom dana pretežno sunčano i osetno toplije, ponegde uz prolaznu umerenu oblačnost.

U Timočkoj Krajini biće oblačno i hladnije.

U košavskom području očekuje se jak jugoistočni vetar, u Podunavlju i južnom Banatu povremeno sa udarima olujne jačine.

U sredu se očekuje naoblačenje sa kišom i padom temperature. U četvrtak umereno do potpuno oblačno, na istoku i jugu ponegde sa kišom, a od petka malo i umereno oblačno i suvo.
 
Natrag
Top