Vreme za ljubavne igrarije

Član
Učlanjen(a)
19.06.2009
Poruka
519
seks136.jpg


Ako je verovati seksolozima, raspoloženost za ljubavne igrarije uveliko zavisi od doba dana. Majstori za vrele strasti ističu da erotski časovnici različito kucaju kod oba pola. Muškarac će tako biti potpuno opušten od 22 sata do ponoći, pa će mu i libido biti na zavidnom nivou. Zbog činjenice da baš u to vreme još nije pospan, frajer je sposoban da dugo i polako vodi ljubav. Situacija se drastično menja od ponoći do šest sati ujutro kada je skoro nemoguće razbuditi pripadnike jačeg pola. S druge strane, mnoge žene mogu da uživaju čak i u polusnu, i onda kada im kapci padnu na pola koplja.
Jutarnji seks njoj ne prija, a on ga obožava
Seksolozi kažu da je u ranim jutarnjim satima, između šest i osam časova, žensko telo još uvek uspavano. Nivo hormona sna melatonina je prilično visok, dok je temperatura tela niža nego tokom dana. Međutim, rano jutro ide na ruku muškarcima jer im je upravo tada nagon za seksom izuzetno izražen. Ukoliko želite da vaša draga uživa isto koliko i vi od rane zore, pokušajte da je probudite nežnom predigrom. Posle osam časova ujutro ona je budna i spremna da mu se preda u potpunosti, ali on je već okupiran dnevnim obavezama.
Seks na eks posle podne
Od 16 do 18 časova ženama ne prijaju intimni odnosi koji će se u nedogled odužiti, a njihovim partnerima nije do fine i lagane predigre. Ipak, ni on ni ona nemaju ništa protiv jednog seksa na brzaka. Posle 18 časova frajerima je na pameti samo dobra klopa i odmor. Dama je takođe raspoložena za baškarenje, odmaranje na krevetu i eventualno za ćaskanje.
Uveče erotski sat radi kao jedan
Posle ukusne večere sa svojim dragim, žena je puna energije i izuzetno raspoložena da preuzme inicijativu, ali i da se upusti u neke seksi novotarije i egzibicije. A on čeka kao zapeta puška da sve želje ispuni svojoj „vreloj" partnerki. Njihovi erotski satovi tada kucaju u savršenom skladu i užitak je maksimalan kod oboje. Posle 22 časa nivo hormona sna se naglo povećava kod žena. Njen libido slabi, ali je tada poput umiljate mačkice spremna na romantične trenutke sa svojim voljenim.
Najbolje vreme za začeće
Stručnjaci se slažu u jednom - energija žene dostiže vrhunac u podne, ali to nema veze sa intimnim odnosima. Muškarac je tada raspoložen za male ludosti i rado bi se prepustio zagrljajima. Najbolje je da par sačeka period između 14 i 16 sati. Tada je ženski reproduktivni sistem potpuno spreman za začeće, a ona za nešto žešći i energičniji seks. Kažu da su spermatozoidi najpokretljiviji, „najvredniji" i najkvalitetniji oko 16 časova. Upravo zato to je idealan period dana kada treba „praviti bebe".
 
Član
Učlanjen(a)
09.08.2009
Poruka
362
Seks kao lek

SEKS KAO LEK

Orgazam pozitivno deluje na organizam

Neposredno pre orgazma nivo hormona oksitocina raste pet puta, što utiče da se oslobađa veća količina endorfina koji umiruje bol

seks109.jpg

Stručnjaci kažu da je seks jedinstveni antihistaminik koji je, osim toga, uspešan i protiv polenske kijavice i astme. Bez obzira na to što mnogi smatraju da je seks samo trenutak strasti i dobrog uživanja, vrhunac zadovoljstva pod čaršavima ima višestruko pozitivno dejstvo na ceo organizam. Prema tome, volite se ljudi!
Predajte se partneru, strastima i uživanju i sve to radite sa puno emocija. Američki naučnici tvrde da redovni intimni odnosi znatno produžavaju životni vek. Vođenje ljubavi neće samo podstaći bolju cirkulaciju već će vam ojačati muskulaturu tela i izoštriti čula do tančina. Posle orgazma, hormon prolaktin u mozgu podstiče moždane ćelije da proizvode nove nervne završetke u oblastima mozga zaduženim za čulo mirisa. Tokom seksa srce ubrzava ritam, jer se broj otkucaja sa 70 penje do 150 u minutu, a istovremeno jača čitav kardiovaskularni sistem. Osim toga, ako upražnjavate intimne odnose bar tri puta nedeljno, drastično smanjujete rizik od srčanog udara. Pošto se za vreme ljubavnih igrarija duboko diše, vaš organizam se mnogo bolje snabdeva kiseonikom.

Za lep ten i kožu
Da li ste znali da je koža baršunastija i mekša posle seksa? Telo žene tokom seksualnog čina udvostruči lučenje hormona estrogena, pa joj je kosa sjajnija, a koža nežnija posle slatkog zadovoljstva.
Više plamenih strasti, bar dva do tri orgazma nedeljno, znači i manje nazeba, gripa i infekcija, i svakako čelični imunitet. Do dva orgazma nedeljno mogu da povećaju nivo antitela imunoglobulina za 30 odsto.
Dobar seks pomaže i kod glavobolje ili artritisa. Neposredno pre orgazma nivo hormona oksitocina raste pet puta, što utiče da se oslobađa veća količina endorfina koji umiruje bol. Seks oslobađa i estrogen, koji smanjuje simptome PMS-a. Sve u svemu, seks deluje bolje od nekih analgetika, a obezbeđuje i bolju kontrolu bešike, jer jača mišiće karlice.
Oni koji nemaju ili retko imaju intimne odnose, padaju u depresiju, postaju nervozni, tužni i frustrirani. Za vreme seksa mozak oslobađa endorfin, hormon sreće koji ublažava stres i stvara osećaj euforije. Bitno je što seks učvršćuje veze među partnerima, jača samopouzdanje i pozitivno razmišljanje.

Uspostavljanje ravnoteže hormona
Dok se ljubite, podstičete higijenu usta, jer jače lučite pljuvačku, a ona čisti zube i smanjuje kiselost u ustima, glavni uzrok za propadanje zubne gleđi i lošeg zadaha.
Problemi sa hormonima će biti kao rukom odneseni, ako se aktivirate u seksualnom smislu. Estrogen ženama štiti i čuva srce. Kažu da štiti i od osteoporoze i Alchajmerove bolesti, dok kod muškaraca hormon testosteron podstiče rast koštanog i mišićnog tkiva. Ravnoteža hormona se veoma lako uspostavlja tokom vođenja ljubavi. Bićete razgibani, u formi i zategnuti, i to ako menjate poze tokom vođenja ljubavi. Pokrenućete različite grupe mišića, a koliko ćete samo kalorija potrošiti, o tome da i ne govorimo. Ukoliko imate dva do tri puta nedeljno seks tokom cele godine, potrošićete 7.500 kalorija, a to vam je kao da ste pretrčali 120 kilometara. Za vreme samo jednog ljubavnog čina možete da potrošite do 200 kalorija.

Teško im je odoleti
Osobe koje su seksualno aktivnije luče feromon, supstancu koja privlači partnere. Ljubavni zagrljaj podiže samopouzdanje tako da je to najbolji afrodizijak.

Prevencija od raka prostate
Istraživanja su pokazala da su seksualna aktivnost i učestalo ejakuliranje povezani sa manjim rizikom od raka prostate u starosti. Potvrđeno je da su muškarci koji su ejakulirali 13 do 20 puta mesečno imali 14 odsto manji rizik od obolevanja.
 
Član
Učlanjen(a)
01.07.2009
Poruka
267
Sad samo cekam popodne i bezim s posla da uletim u krevet.....
 
Natrag
Top