Šta je novo?

Vlast 4 godine šalje MILION EVRA DNEVNO „za Srbe na Kosovu“ i krije gde stvarno idu pare!

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
11.10.2009
Poruka
60.355
c3f3e-most253bkm-novine253bivan-maksimovic-696x392.jpg
Zbog čega izveštaj Anketnog odbora o zloupotrebama sredstava iz budžeta Srbije namenjenih Kosovu nije stavljen na dnevni red Skupštine Srbije ni četiri godine nakon što je završen i kada će biti na dnevnom redu – ova pitanja su novinari juče uputili predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković i predsedniku Odbora za administrativno-budžetska pitanja i šefu poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandru Martinoviću.Posle formiranja Vlade 2012. godine, a nakon emitovanja serijala „Patriotska pljačka“, tadašnji premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić obećavali su kako će uvesti strogu kontrolu trošenja sredstava namenjenih Kosovu.

226595_vucic01-news1-stefan-jokic_ff.jpg


Desilo se samo to da je formiran Anketni odbor u Skupštini Srbije, koji je još u aprilu 2014. godine završio izveštaj o zloupotrebama sredstava iz budžeta Srbije namenjenih najugroženijima na Kosovu za period od 2000. do 2012. godine.

Ipak, dok ga Skupština Srbije ne usvoji, Izveštaj nije obavezujući za nadležne institucije.

Milioni bez računa

Anketni odbor došao je do podatka da je na Kosovo od 2000. do 2012. u proseku trošeno oko 450.000 evra dnevno iz budžeta Srbije. Međutim, Odbor nije računao davanja javnih preduzeća, agencija i drugih institucija države Srbije koje na Kosovo novac šalju iz sopstvenih sredstava već samo sredstva koja su se izdvajala direktno iz budžeta.

Prema istraživanju, u proseku 650.000 evra dnevno odlazilo je na Kosovo bez ikakve kontrole, a pod izgovorom patriotizma i navodnog opstanka Srba na Kosovu. Rezultat toga su, s jedne strane, bogati lokalni moćnici na Kosovu, a s druge strane Srbi koji u enklavama jedva preživljavaju.Novinari su ponovo 2014. godine, po Zakonu o dostupnosti informacija, poslali svim ministarstvima, agencijama i javnim preduzećima zahtev sa pitanjem koliko su novca izdvojili za Kosovo tokom 2012. i 2013. godine

Prema zvaničnim, i ovaj put kompletnim podacima koji su nam dostavljeni, samo za dve godine na Kosovo je uloženo preko 634 miliona evra, odnosno u proseku preko 867.000 evra dnevno.

Na šta ide više od milion evra dnevno?!

Dok nadležne institucije, a pre svih Kancelarija za KiM, tvrde da nemaju podatke o tome koliko se tačno poslednjih godina novca troši pod izgovorom pomoći ugroženim Srbima na Kosovu,
podatak je izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali tek kao odgovor na to da Priština pomaže srpske opštine.
Rekao je da Srbija godišnje za Srbe na Kosovu izdvaja između
520 i 530 miliona evra, što je nešto više od 1,45 miliona evra dnevno.


images_cms-image-000008429.jpg


Na brojne dokaze o zloupotrebama se tom prilikom nije osvrnuo.

PROČITAJTE JOŠ: MONTAŽA GLUPA DO BOLA: LAV GRIGORIJE ILITI NAJVEĆI DEBIL SA NAJGORE TELEVIZIJE!

(izvor: insajder.net)


izvor : gerila.rs
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Mozda neki tamo sin salje tati zaradjene pare. Opasno je ako je tata gotov, kome idu onda pare. Problem je sto mi sami finansiramo svoje neprijatelje i posle se pitamo sto se komad po komad zemlje odvaja. U nasem je narodu odomacena stavka da je u tudjega tatka veca patka. Vece ne znaci nuzno i uvek i bolje. Istorija je pokazala da pokradeni novac skoro nikad, pa mozda i nikad ne iskoristi lopov, nego neko lice koje gleda sa strane.

S`ove tacke gledista sad kad pogledam uopste mi nije jasno sto je onaj rat trajao svega nepuna tri meseca, a nije ko ovo u Siriji. Zasto se udaramo u grudi i busamo kad smo izgubili srce nase zemle i pobegli, ..zasto je armija napustila deo Srbije ..odvajkada poznate kroz istoriju kao nasa golgota i krst, umesto da izgine cela dole. Ebes me da ako ovo ne bi trajalo bar deset godina dok ih sve ne pokopam, da meni dileri organima otimaju teritoriju i posle namicu zakone tesko da bi bilo moguce.
Na zalost, Milosevic nije bio Tito, pa je to jedina stavka koja nu se moze zameriti. Sve u svemu kupili smo dovoljno vremena Rusiji, koja ako to vidi ..vidi, ako ne ..ne, ko nas ebushka po ruski. Nisu bitne pare i ko koliko ih oma, bitno je naci se u pogodnom momentu na odredjenom mestu sa tenkom ili bez njega, ali je bitan trenutak i ne posustati. Kad nekom nezahvalnom das prst, on posle hoce celu ruku, pa cak se moz desiti da stigne dole i do belih bubrega, sto pod nekim okolnostima moze biti prijatno, ali mu ga bas tad treba zdrviti kad se tome nada i zavrsena prica.
 
Top