Vlasnik TV uhapšen zbog ucene

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Vlasnik TV uhapšen zbog ucene









Izvor:
B92.net








Celje -- Policija u Celju uhapsila dve osobe, od kojih je jedan dugogodišnji novinar i vlasnik privatnog Info TV kanala Vladimir Vodušk, javila je agencija STA.


url



Radio Slovenija naveo je da je drugi osumnjičeni Stanislav Gaber, za kog ističe da je "dobro poznat policiji".Uhapšeni se sumnjiče za ucenu čelnika fabrike alata "Unior" iz Zreča Gorazda Korošeca, javio je privatni kanal POP TV.Oni su pretili da će objaviti informaciju o navodnim mutnim poslovima u vezi sa tom slovenačkom kompanijom i tražili nekoliko stotina hiljada evra da to ne učine, navodi ta TV.

Korošec je odbacio navode, rekavši da ne zna ništa o tome, dodajući da Vodušeka zna jedino sa televizije. Vodušek je, međutim, rekao da hapšenje ima veze sa kompanijom "Unior".

Obraćajući se novinarima pošto je policija počela pretres kancelarija njegove TV, Vodušek je rekao da je bio u razgovorima sa "Uniorom" o ugovoru o reklami.

"Kada je trebalo da privedemo kraju ugovor, oni su izneli optužbe protiv mene", dodao je on. Vodušek je predao policiji dokumentaciju za koju advokati kažu da treba da sa njega skinu svaku sumnju.

Osumnjičeni će ostati u pritvoru od 48 sati, a ukoliko bude utvrdjeno da su krivi, suočiće se sa kaznom od jedne do osam godina zatvora.

Vodušek je postao većinski vlasnik Info TV 2009. a otada su zaposleni nekoliko puta štrajkovali zbog neisplaćivanja zarada. Prema zvaničnim izveštajima, kompanija je pod prinudnom upravom, a Vodušek je osnovao Novi Info TV, čiji je vlasnik njegov sin, dok je Vodušek pravni zastupnik, podseća slovenačka agencija.
 
Natrag
Top