Vlada Crne Gore prodaje 70 automobila

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Vlada Crne Gore prodaje 70 automobila da bi plaćala struju siromašnima








Izvor:
Blic.rs






Vlada Crne Gore odlučila je da proda višak od 70 službenih automobila, a sredstva od njihove prodaje biće iskorišćena za proširenje spiska korisnika kojima se subvencioniraju troškovi za električnu energiju.



103079_0216-sjednica-vlade-foto-vijesti_f.jpg




Crnogorska vlada zadužila je ranije svoje resore da smanji javne potrošnje i racionalizaciji troškova, smanje vozne parkove do 20 odsto. Vlada je danas konstatovala da su državni organi, do sada, dostavili podatke o 70 vozila koja nisu neophodna za njihov nesmetan rad.
"Uprava za imovinu zadužena je da preuzime ta vozila i pokrene postupak njihove prodaje, a prikupljena sredstva biće iskorišćena za subvencioniranje troškova za električnu energiju", saopšteno je nakon sednice Vlade Crne Gore.


Kako se navodi, akcija prodaje viška službenih vozila nastaviće se do ispunjenja planiranog smanjenja od 20 odsto.


Iz vlade ranije je najavljeno da će biti proširen spisak korisnika kojima se subvencionira električna energija sa sadašnjih 13.700 na oko 24.000. Subvencija računa za utrošenu električnu energiju podrazumeva popust od 40 odsto na račune do 60 evra, a ukoliko je veći, račun se smanjuje za 24 evra.

Vlada je najavila proširenje subvencija nakon što je više hiljada gradjana Crne Gore protestovalo ispred zgrade Vlade u Podgorici zbog teškog socijalnog i ekonomskog stanja, zahtevajući ukidanje poskupljenja struje.
 
Natrag
Top