Vječno mučenje ili uništenje grešnika?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
da budemo sluge novom zavetu,

Tacno, po novom zavetu koji podrazumeva upisivanje Bozjeg zakona u misli i srce.

Jesi li dopustio da Bog po novom zavetu upise deset zapovesti u tvoje srce imisli Duhom Svetim.

"Evo, idu dani, govori Gospod, kad ću učiniti s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet,
Ne kao onaj zavet, koji učinih s ocima njihovim, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske, jer onaj zavet moj oni pokvariše, a ja im bejah muž, govori Gospod.

Nego ovo je zavet što ću učiniti s domom Izrailjevim posle ovih dana, govori Gospod: metnuću zavet svoj u njih, i na srcu njihovom napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod" ( knjiga proroka Jeremije 31. 31 - 33 )

"Јер кудећи их говори: Ево дани иду, говори Господ, и начинићу с домом Израиљевим и с домом Јудиним нов завет;
Не по завету који начиних с очевима њиховим у онај дан кад их узех за руку да их изведем из земље мисирске; јер они не осташе у завету мом, и ја не марих за њих говори Господ.
Јер је ово завет који ћу начинити с домом Израиљевим после оних дана, говори Господ: даћу законе своје у мисли њихове, и на срцима њиховим написаћу их, и бићу им Бог, и они ће бити мени народ." ( Jevrejima poslanica 8. 8 - 10 )

Da iskupi one koji su pod zakonom

Tacno, koji su pod osudom zakona, i smrti koju krsenje zapovesti proizvodi.

Jesi dopustio Isusu da te oslobodi od osude i smrti koje je krsenje Bozjih zapovesti proizvelo u tebi, i dao ti silu da tvoj zivot bude u savrsenom skladu sa svakom zapovescu.

Tako već nisi rob, .

Tacno, nisu robobovi greha i formalnog ispunjavanja zapovesti bez duha pravog posvecenja i vere u Hrista.

Oni koji su se predali potpuno Bogu - oni nisu vise robovi greha, ni samopravednosti u teznji da formalno drze zapovesti svojom silom, vec su dopustili da Ih on promeni, kako bi ziveli Duhom u skladu sa svakom zapovescu.

--------------------------------------------------------------

HRISTOS POSTAVLJA DRŽANJE DESET ZAPOVESTI KAO USLOV DOBIJANJA VEČNOG ŽIVOTA:

"I zapita ga jedan knez govoreći: učitelju blagi! šta da učinim da naslijedim život vječni?
A Isus reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga.
Zapovijesti znaš: ne čini preljube; ne ubij; ne ukradi; ne svjedoči lažno; poštuj oca i mater svoju.
A on reče: sve sam ovo sačuvao od mladosti svoje.
A kad to ču Isus reče mu: još ti jedno nedostaje: prodaj sve što imaš i razdaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; i hajde za mnom.
A kad on ču to postade žalostan, jer bješe vrlo bogat.
A kad ga vidje Isus gdje postade žalostan, reče: kako je teško ući u carstvo Božije onima koji imaju bogatstvo!
Lakše je kamili proći kroz iglene uši negoli bogatome ući u carstvo Božije.
A oni koji slušahu rekoše: ko se dakle može spasti?
A on reče: što je u ljudi nemoguće u Boga je moguće"
( Jevandjelje po Mateju 19. 16 - 26 )

APOSTOL PAVLE UPUĆUJE NA JEDNU OD DEST BOŽJIH ZAPOVESTI, I NA OBEĆANJE BLAGOSLOVA KOJE DRŽANJE OVE ZAPOVESTI DONOSI:

Djeco! slušajte svoje roditelje u Gospodu: jer je ovo pravo.
Poštuj oca svojega i mater: ovo je prva zapovijest s obećanjem:
Da ti blago bude, i da živiš dugo na zemlji"
( Efescima 6. 1 - 2 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Strasno!

Meni je iskreno zao ovih ljudi ovde jer im je um zatrovan, oci zaslepljene, ruke vezane, a usi zatvorene da ne cuju..

Oni su robovi, i nece biti slobodni, jer ne zele!

Ne vredi nista, samo napustiti ovaj forum.
To oni zele, da mi odemo da oni mogu "misionariti".

To cu uciniti uskoro, ili dok ne dodje neko novi, koji je iskren kome vredi nesto pisati..

Sada shvatam i zasto Bog "cuti", zato sto ga ovakvi ne zele poslusati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, pricas kojestarije, jer upravo vi ne zelite poslusati cisto biblijsko ucenje praceno osvedocavajucom silom Svetoga Duha, vec zelite slusati sebe, i vase licne teorije koje se razotkrivaju u kontekstu biblije.

Ja ucenje pisma imam, i imam osvedocenje Duhom, i zajednicu sa Bogom, a vi cinite kako zelite, to je vasa stvar, kao i vasa licna zajednica sa Bogom, jer svako pred njim odgovara za samog sebe.

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, pricas kojestarije, jer upravo vi ne zelite poslusati cisto biblijsko ucenje praceno osvedocavajucom silom Svetoga Duha, vec zelite slusati sebe, i vase licne teorije koje se razotkrivaju u kontekstu biblije.

Ja ucenje pisma imam, i imam osvedocenje Duhom, i zajednicu sa Bogom, a vi cinite kako zelite, to je vasa stvar, kao i vasa licna zajednica sa Bogom, jer svako pred njim odgovara za samog sebe.

Pozdrav!

Sta tebe nagoni da mislis da jedino ti imas zajednicu sa Bogom i da ne zelis saslusati drugog koji je sa Bogom u zajednici???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ko kaze da ne zelim saslusati druge.
Slusam i merim pismom, i ono sto mi Bog svedoci.

Nije stvar u tome da li ja ovde slusam druge ( jer je to ocigledno ), vec je stvar u tome - sto vi zelite da covek silom prihvati nesto sto na osnovu pisma smatra pogresnim, i u sta nije osvedocen da je istina.

Zato, neka se svako moli Bogu za sebe, i neka trazi od Boga osvedocenje sta je istina.

Ja drugo ne mogu reci.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sta tebe nagoni da mislis da jedino ti imas zajednicu sa Bogom i da ne zelis saslusati drugog koji je sa Bogom u zajednici???

Pa svako misli da je u zajednici sa Bogom, čak i oni koji se raznesu. I sasvim je normalno da će da msile da oni drugi nisu u zajednici ili barem velika većina.

Kako može neko da bude u zajednici ako propovijeda neistine.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ko kaze da ne zelim saslusati druge.
Slusam i merim pismom, i ono sto mi Bog svedoci.

Nije stvar u tome da li ja ovde slusam druge ( jer je to ocigledno ), vec je stvar u tome - sto vi zelite da covek silom prihvati nesto sto na osnovu pisma smatra pogresnim, i u sta nije osvedocen da je istina.

Zato, neka se svako moli Bogu za sebe, i neka trazi od Boga osvedocenje sta je istina.

Ja drugo ne mogu reci.

Neka svako ovde vidi ko kome "silom" namece.

Pa svako misli da je u zajednici sa Bogom, čak i oni koji se raznesu. I sasvim je normalno da će da msile da oni drugi nisu u zajednici ili barem velika većina.

Kako može neko da bude u zajednici ako propovijeda neistine.

To primeni na sebe i tebi slicne.
Laodikeja bi prvi umro za ono sto propoveda, a propoveda laz.
Niko nije rekao da je zrtvovanje sebe, dokaz istine!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
To primeni na sebe i tebi slicne.

Biblija je mjerilo i jasno je ko ima izokrenutu sliku o Bogu.

Dokaži Biblijom da propovijeda laž.

Ali jesi rekao da si u zajednici, nečasno izvrćeš moje riječi, pa i džihadisti misle da su u zajednici, reći da si u zajednici nije nikakvo mjerilo, niti mora da bude istina.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Neka svako ovde vidi ko kome "silom" namece.

Forum je mesto gde se diskutuje o religiji i istinama biblije.

Svako iznosi svoju istinu, i ima pravo na to.
Stvar je u tome - kako se ta istina iznosi.

Mi ovde mesecima, pa ćak i godinama - vidimo kako pojedini iznose SVOJU istinu, jer na suprotna gledišta drugih - vređaju, omalovažavaju, ironični su, sprdaju se, ponavljaju u nedogled ista pitanja, komentare prožete ironijom.. itd.

To je silovanje, a ne iznošenje istine u duhu ljubavi i tolerancije, sa tendencijom da se čuje i drugačije mišljenje, pa da se potom nastavi u istom tonu, sa istom takvom težnjom da se dođe do rezultata, koji i ako izostane, da se ljudi ne ljute jedni na druge, i da ne čine ono što pojedini čine, a što je gore opisano.

Niko ne bi žrtvovao sebe za svesnu laž.
Za ideal Božanske istine se žtvuje, a ja jedino istinu iz biblije i iznosim, a ne svoja mišljenja.

Kako je to strašno - kada ljudi čistu biblijsku istinu nazivaju da je laž, a svoja lična mišljenja, i pogrešna tumačenja biblije van konteksta - prekrajanje, seckanje, dodavanje, i oduzimanje od reči Božje - nazivaju istinom.

"Teško onima koji zlo zovu dobro, a dobro zlo, koji prave od mraka svetlost, a od svetlosti mrak, koji prave od gorkog slatko a od slatkog gorko.
Teško onima koji misle da su mudri, i sami su sebi razumni"
( Isaija 5. 20 - 21 )

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Niko ne bi žrtvovao sebe za svesnu laž.
Za ideal Božanske istine se žtvuje, a ja jedino istinu iz biblije i iznosim, a ne svoja mišljenja.

Kako je to strašno - kada ljudi čistu biblijsku istinu nazivaju da je laž, a svoja lična mišljenja, i pogrešna tumačenja biblije van konteksta - prekrajanje, seckanje, dodavanje, i oduzimanje od reči Božje - nazivaju istinom.

Pa svako suočen sa istinom ima dva izbora ili da stavi prst na čelo i prihvati je ili da tu istinu popljuje.

Natrag