ajd sad idemo redom da ti kazem sta ti nije u redu, to ces sada 100% uociti i znaces za ubuduce kada budes radio programe. ovako, vidis i sam kao i ja da je izbacilo gresku. pise variable not defined sto znaci da varijabla nije definisana (logicno) ali koja varijabla? e to ti sam program pokazuje, vidis da je oznacio commondialog1? jel tako? e sad, tvoj problem je sledeci, vec sam ti rekao da kontrola SaveAs radi preko commondialog-a, a ti ga ocigledno nisi ubacio. ne moze kontrola raditi ako joj objekat nije definisan, ne prepoznaje common-a. dakle, prvo sto ces uraditi jeste da ces izbrisati kod koji sam ti dao, zatim, napravices meni dugme SaveAs(znas vec kako ide, &SaveAs, ispod ide mnuFileSaveAS pod uslovom da se dugme nalazi u podmeniju File naravno), kada dugme napravis ubacices commondialog, njega nemas u paleti zato ces ga rucno dodati, desni klik na paletu (paleta gdje se nalaze labele, text boxovi itd) i ides components, tu ces cekirati microsoft common dialog control 6.0 (sp6), i kada je cekiras i stisnes ok primjetices novu kontrolu u paleti, vidjeces je, zadnja je. to je znaci ono sto nam treba, najvazniji dio, common dialog. e sada, ubacis ga na formu (samo ga stvoris bilo gdje, sto se mene tice stavi ga na sred velikog textbox-a od notepada, jer common dialog se ne vidi kada je program pokrenut, to ces se uvjeriti i sam). sada kada ga imamo na formi, idemo na source code i onda iskopiraj onaj kod koji sam ti dao
Private Sub mnuSaveAs_Click()
CommonDialog1.CancelError = False
CommonDialog1.Filter = "Text Files{*.txt}|*.txt"
CommonDialog1.Flags = cdlOFNOverwritePrompt + cdlOFNPathMustExist
CommonDialog1.InitDir = "C:\"
CommonDialog1.DialogTitle = "Save as"
CommonDialog1.ShowSave
If CommonDialog1.FileName <> "" Then
Open CommonDialog1.FileName For Output As #1
Print #1, Trim(txtEdit.Text)
Close #1
End If
Me.Caption = "File Saved - " & CommonDialog1.FileName
Exit Sub
sve ovo kopiraj, nista ne kreiraj vec samo uzmi negdje na prazan prostor ali da ne bude u nekoj drugoj funkciji vec ispod neke druge, da pojednostavim, kopiraj ispod end sub od bilo koje druge i to je to kolega, garantujem ti da ce dugme raditi osim ako nesto drugo ne zeznes ali nema veze, da se popraviti
vidim da se zanimas za vb6 pa ako hoces mogu ti poslati par programcica a ti ih onda dotjeraj za druge korisnike

taman imas priliku da naucis vise o programiranju
Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------
e da, izvini, zaboravio sam ti reci nesto, opet ce ti izbaciti gresku, ali to samo treba da prepravis rucno
Print #1, Trim(txtEdit.Text)
u ovoj liniji koda ces samo promijeniti ime txtEdit u svoje. txtEdit ti je ime textbox-a odnosno notepad editor u kojem kucas, sad ne znam kako si ga ti nazvao, da li je text1 ili nesto drugo u glavnom znas sta hocu da ti kazem
pozdrav i javi mi sta se desilo