Visoke potpetice za bolji seks

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Visoke potpetice za bolji seks

Da visoke potpetice deluju podsticajno na muški libido odavno je poznato, a istraživanje koje je u Italiji sprovela urolog dr Marija Čeruto pokazalo je da one blagotvorno deluju i na seksualni život žena, prenosi BBC.

Nošenje cipela sa visokom štiklom izdužuje mišiće nogu, ali se ispostavilo da pozitivno deluje i na mišiće karlice čineći ih snažnijim, što vodi ka intenzivnijem orgazmu.

Dr Marija Čeruto, koja priznaje da se "najbolje oseća na visokim potpeticama", odlučila je da sprovede istraživanje ne bi li se konačno utvrdilo da li su štikle, kako se često misli, zaista kobne po zdravlje žena.

Cipele sa visokom potpeticom bile su povezivane sa najrazličitijim problemima, od žuljeva do, u ekstremnijoj varijanti, šizofrenije.

Istraživanje koje je sprovela dr Čeruto pokazalo je da je došlo vreme da se štikle skinu sa crne liste. Ona je analizirala zdravstveno stanje 66 žena mladjih od 50 godina koje su nosile cipele sa štiklom visine pet centimetara, tako da je njihovo stopalo bilo pod uglom od 15 stepeni u odnosu na površinu poda. Ispostavilo se da je to jednako dobar položaj kao onaj koji stopalo ima u baletankama. Ali, kada je stopalo pod nagibom od 15 stepeni, karlični mišići su u optimalnom položaju, što poboljšava njihovu snagu i sposobnost kontrakcije.

Mišići karličnog pojasa su od ključnog značaja za zdravlje žene, pošto od njihove snage zavisi pravilan položaj materice, ali ako vam to deluje kao nedovoljan argument (iako ne bi trebalo), napomenućemo da oni imaju još jednu funkciju - snažni mišići karlice garantuju snažniji orgazam i, samim tim, veće zadovoljstvo.

Prema tome, ako već nemate cipele sa visokom potpeticom, pravac u prodavnicu. Častite se jednim parom i vežbajte. Nema razloga da vas grize savest - dobro je za zdravlje, a i rasprodaje su u toku.

Izvor: Mondo

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.034
Nešto baš i ne mogu da poverujem u ovo. Onaj deo da vizuelno pozitivno deluje na muški libido, to verujem, ali da i ženama "pomaže", pa nešto baš i nisam sigurna. Svejedno, ja kad još stanem na štikle, pitaju me kakvo je vreme gore, pa ih zato i ne nosim. A čak ni ovo mi neće biti dovoljan razlog da počnem.

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
Visoka stikala "12", vizuelni ugodjaj za masu muskaraca, TAČNO... Ženska noga postaje nekako vitkija i elegantnija, još u lepoj čarapi... Divno...
Što se mišića tiče, moguće, ali postoje i druge vežbe...
Medjutim sve pada u vodu ako ih neko nosi na silu ili ne ume da hoda ili se muci... Prelazi u raužno i nezdravo u svakom slučaju

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Ja se u stiklama osecam sasvim drugacije nego u kakvim ravnim cipelama. Zena izgleda zenstvenije u svakom slucaju, sto su stikle vece. E sad, koliko je zdravo nositi ih, bas i nije. Narocito visoke. Ucvrscuju misice na listovima, to ok, ali sam bas puno citala o tome da na kukove ne uticu tako `pozitivno`i na neke zglobove. U njima nema nikakve druge koristi, sem lepse i oblikovanije zenske noge...:) Nekom je to i najbitnije. Inace, luda sam za dobrom cipelom i nosim ih kad god prilika. Po kuci takodje nosim papucice sa stilklicama.

Poslednja izmena:
Natrag