Virusi

Učlanjen(a)
07.11.2013
Poruka
32
Prilikom odlaska na neku internet stranicu, iskaču mi prozori i strane koje nisu posećene.

To se zovu reklame :) Ako zelis da se one ne pojavljuju, postoje razni blokeril, tj. add-on-i koji blokiraju te iskacuce prozore i reklame na sajtovima. Iako ti ne preporucujem da ih koristis jer time dodatno usporavas ocitavanja internet strane, a i nema potrebe za time jer ti one nece naneti nikakav virus u 99% slucajeva, jedina ako upadnes u ovih 1%, ali se to meni nikad nije desilo. I naravno time sto blokiras reklame smanjujes profit vlasniku, kao sto je to lepo GameBanana napisala umesto reklame kad je blokiras: "Nemojte uklanjati reklame sa naseg sajta, jer tako mi ne zaradjujemo i necemo postojati." (Nesto na tu foru.)
 
Član
Učlanjen(a)
19.08.2011
Poruka
135
Nekad je i moglo bez antivirusa, kad si bio na netu preko 56k modema jedan sat mesecno. Danas kad si na internetu neprestano, bez antivirusa, moraces da radis reinstalaciju jednom nedeljno, da bi ti racunar bio cist. Inace bitdefender i kaspersky su neprobojni,imaju 100% detekciju. Bitdefender je odlican samo malo vise jede RAM memoriju. Neki casopisi tvrde da pored ova dva antivirus programa jos i webroot je pokazao 100% detekciju, on jos i spada u najlakse antiviruse.
 
Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Ko to kaže. Ja skoro nikada ne koristim antivirusni program osim ako ne radim sa "opasnim" fajlovim i nikada nisam našao virus. Zato pitanje za tebe gde skupljaš brate tolike viruse ja našao nisam ni jedan? Inače imaš Comodo, Avast... svi će ti oni isto odraditi kao i pay varijanta.
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
23
Sve je do korisnika racunara :) mozes i imati najbolju zastitu ali sve zavisi od TEBI, kakve autorun fajlove aktiviras na PC, ja koristim free verzija za zastitu...do sad nije bilo nikakvih problema a ja stvarno ne razumem JEDNO kako mogu neke ljudi da skine Antivirusen Program i da ga registriraju sa KEYGEN'A/PATCH itd..
To je antivirus, nad svog antivirusa postavljas virus :)

edit:
No crack, No patch : ) never, ONLY KEY = FULL
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
29.12.2013
Poruka
129
Avast, AD Aware i MC Shield imam stalno ukljucene i povremeno proveravam sa Supera.
MC Shield proverava i USB kad se ubaci u komp sto je vrlo korisno.
Imam Virus Maker i virus koji se napravi lako otkriju, ali ako se zapakuje u neku igricu ne mogu.
No google i yahoo mail ih otkriju i zapakovane.
Naravucenije, ne skidajte programe i igrice sa sumnjivih sajtova.
 
Član
Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
205
Ako koristiš Firefox, verovatno su ti se instalirali dodaci za praćenje navika korisnika koji na osnovu toga prikazuju razne reklame.
Odeš na Tools->Add-ons i pogledaš šta je sve sumnjivo u "Extensions" i "Plugins" sekcijama i to ukloniš (baš sam pre na nekom kompu na poslu video da iskaču gomile reklama i bio je u pitanju dodatak za Firefox, čim sam ga uklonio, reklame su prestale da se pojavljuju).

Pretpostavljama da je i kod drugih browser-a sličan postupak za uklanjanje ekvivalentnih dodataka.


Ovi dodaci najčešće dolaze uz neke besplatne ili trial verzije komercijalnih programa (korisniku se nudi mogućnost da budu izostavljeni, ali najčešće kroz opciju de-čekiranja polja koje većina i ne primeti ili koje je čak sakriveno i pojavljuje se samo kod biranja "Custom" opcije za instalaciju (jeste drsko i bezobrazno, ali autori "free" i "trial" programa dobijaju neku paru za svaku instalaciju ovih dodataka za reklame!).
 
Natrag
Top