Virus DJVUR

Učlanjen(a)
30.12.2013
Poruka
9
Pozdrav

Evo mucim se par dana kako sam fasovao .djvur na kompjuteru dosta toga mi je zajebo i nemogu da otovrim ni jedan fajl koji je dobio extenziju .djvur , naravno skinuo sam neke programe i platio ali sam se i zajebo jer jedan od njih mi kaze da nalazi samo .djvu i platio sam za dzabe :mad: i jos neke , sad kako vise nemam ideje kako da se spasem , molim za pomoc ljude ALI samo oni koji stvarno znaju ili znanjem ili iskustvom kako se dolazi do resenja .
Zato molim ako ko ima kakvo resenje da se okanem ove napasto zaista bih bio zahvalan.


POZDRAV



MUHA:cool:B
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Ne znam da li mislimo na isto, a ali .djv ili .djvu, iliti déjà vu , nije virus već ekstenzija za grafički format. Moguće je da si pokušavao da nešto konvertuješ u EPUB ili slično pa si zeznuo stvar. Konvertuj to nekim od ovih konvertera
Kod:
https://convertonlinefree.com/DJVUToPDFEN.aspx
ili
Kod:
https://www.lifewire.com/zamzar-review-2622862

Tu ekstenziju bi trebalo da bez problema otvore mnogi PDF editori. Vidim da po netu preporučuju Sumatru.
 
Učlanjen(a)
30.12.2013
Poruka
9
Ne znam da li mislimo na isto, a ali .djv ili .djvu, iliti déjà vu , nije virus već ekstenzija za grafički format. Moguće je da si pokušavao da nešto konvertuješ u EPUB ili slično pa si zeznuo stvar. Konvertuj to nekim od ovih konvertera
Kod:
https://convertonlinefree.com/DJVUToPDFEN.aspx
ili
Kod:
https://www.lifewire.com/zamzar-review-2622862

Tu ekstenziju bi trebalo da bez problema otvore mnogi PDF editori. Vidim da po netu preporučuju Sumatru.

Hvala na reakciji ali izgleda da nisi upoznat sa problematikom i ja sam takodje nasao dosta free linkova pa i downlodovao programe za recover fajlova i platio (citaj bacio pare) ali nazalost nista neradi se samo o PDF fajlovima za koje me zabole uvo , u pitanju su slike koje posle virusa , malvera , ili nazovi kako hoces ceo komp i fajlovi na njemu su dobili extenziju .djvur . Skinuo "BitRecover DJVU Converter Wizard" i probao da konvertujem i sve bilo OK samo da treba da platim i ja platio kad ono trazi fajlove sa extenzijom .djvu dok sje kod mene extenzija primila jos jedno slovo .djvur i zato ne prepoznaje fajlove za recover i jos neke sam probao i platio ali nece nista da radi zato sam zamolio za pomoc ko zna kako da se toga resim. Neznam da li smem da postavim jedan fajl ovde da se sami uverite o cemu pricam ali za to bih radije pitao nekod od moderatora ili admina posto je to inficiran fajl . ali bez obzira na to ipak molim bilo koga ko je UPOZNAT sa materijom da mi pomogne.


POZDRAV


MUHA:cool:B
 
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
2.130
Ti prvo treba da ukloniš taj ransomware,nakon toga možeš uradit data recovery sa jednim od programa za povrat datoteka.Za decrypt zaraženih fileova ako ne postoji tool morat ćeš da sačekaš dok ne uhvate tu grupu i ne dođu do izvornog koda da bi napravili decrypt tool.Znači tebi je sad jedina solucija micanje virusa i data recovery.Koliko vidim SpyHunter reagira na virus pa ga probaj s njim riješit da ga netražiš ručno.
 
Član
Učlanjen(a)
07.12.2011
Poruka
460
... u pitanju su slike koje posle virusa , malvera , ili nazovi kako hoces ceo komp i fajlovi na njemu su dobili extenziju .djvur . Skinuo "BitRecover DJVU Converter Wizard" i probao da konvertujem ...
Tvoj računar je zaražen virusom, tj. virus je djvu fajlove "zaključao". Treba prvo da saznaš tačno ime virusa, tj. ransomware-a, da bi mogao da znaš koji dekriptor tražiš. Ako dekriptor postoji, možda ćeš rešiti problem. Ako dekriptor ne postoji moraćeš da čekaš da ga neko napravi i distribuira (ako imaš sreće!), kao što je već spomenuto u prethodnom postu. Kupovina recovery programa, kao i plaćanje ucenjivačima su pogrešni načini rešavanja problema.
 
Učlanjen(a)
30.12.2013
Poruka
9
POZDRAV

da vam zahvalim na reakciji :) , sta sam uradio izvukao sam sve meni bitne fajlove iako su u extenziji .djvur sve sam ih preneo na externi hdd , znam da su kriptovani ali se nadam da ce jednog dana se naci neki drcriptor pa da povratim te moje fajlove koji su 90% slike porodice ostalo su pdf , word i exell fajlovi. sad ako neko zna ili je cuo da ima neki dekryptor koji moze dekriptuje .DJVUR fajlove bio bih zaista zahvalan , nasao sam nesto sto radi ali trazi samo .djvu sto nije slucaj kod mene jer kod mene ima jos jedno slovo vise .DJVUR .
posto sam koristio neke tutoriale i skidao neke programcice da izbrisem ransomware iz mog c drive , verovatno sam i uspeo jer nisam mogao vise da nadjem pomocu skeniranja , ali sam za svaki slucaj formatirao c drajv i instalirao svez windows 7 tako da sad sigurno nema virusa u c drajvu , ai mi zato ostaje da nadjem taj dekriptor.


POZDRAV



MUHA:cool:B
 
Član
Učlanjen(a)
07.12.2011
Poruka
460
... da ima neki dekryptor koji moze dekriptuje .DJVUR fajlove
Nisi pažljivo čitao prethodne poruke. Ne traži se dekriptor za djvu fajlove, već dekriptor tačno određenog virusa.
Znači, prvo moraš saznati TAČNO IME VIRUSA, tj. ransomware-a i za njega traziti dekriptor. Tim dekriptorom se dekriptuju sve vrste fajlova koje je on enkriptovao, te samim tim i djvu fajlovi.

...nasao sam nesto sto radi ali trazi samo .djvu sto nije slucaj kod mene jer kod mene ima jos jedno slovo vise .DJVUR .
To što si našao je sasvim drugi tip programa i zato nije mogao ništa da uradi. Recovery programi služe za "vraćanje" obrisanih, oštećenih i sl. fajlova. To nije tvoj slučaj.

posto sam koristio neke tutoriale i skidao neke programcice da izbrisem ransomware iz mog c drive , verovatno sam i uspeo jer nisam mogao vise da nadjem pomocu skeniranja
Skeniranje na viruse se ne radi na aktivnom sistemu. Antivirusni program, da bi radio kako treba, MORA da se pokrene IZ NE ZARAŽENOG operativnom sistemu. To znači da računar treba podiči sa CD-a ili USB-a nekim live operativnim sistemom i odatle skenirati zaražen sistem. Vrlo je poželjno da se skeniranje obavi sa što više različitih antivirusnih programa.

...za svaki slucaj formatirao c drajv i instalirao svez windows 7 tako da sad sigurno nema virusa u c drajvu
To bi trebalo da bude tako. Nadajmo se da će tako i ostati. Pitanje je odakle je stigao virus i gde se u međuvremenu smestio? Kakva je situacija sa tim eksternim drajvom? Da li si siguran da je i on čist?
 
Učlanjen(a)
30.12.2013
Poruka
9
[1mapstnod]
virus sam pokupio sa craks , serials i avast me je opomenuo ali eto mene iskljucim da skinem i nagrabusio ali posle **banja nema kajanja, sam sam kriv i sad pokusavam da spasim sto se spasti moze a ako nesto uspe da se uradi voleo bih da to bude sa ovog foruma kako bi ostao kao nacin na koji se osloboditi napasti , na taj externi su svi fajlovi koji su zarazeni mislim u extenziji .djvur sad sam tu gde sam i cekam ako mogu da nadjem nesto preturam po forumima i sajtovima ali za sad nista konkretno da nadjem da se spasem , skenirao sam sve particije i externi hdd i nema ga vise to jest kada je bio naslo je 97 zarazenih mesta i to je ocistilo , pa sam jos tri puta i sa drugim antivirusima , spy hunterima , antimalwerima i sve sto je bilo naslo je i sve sam BRISAO znaci da ih nema vise nikako , i kada po dva puta nije nasao nista onda sam tek sve prebacio sa C: i onda ge formatirao i nowi win7 instalirao. Ako ko zna ili nadje resenje bio bih mu zahvalan.

POZDRAV



MUHA:cool:B
 
Natrag
Top