Vidić nominovan za prestižnu nagradu

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Vidić nominovan za prestižnu nagradu
17. Avgust 2009.


00008117.jpg


Srpski reprezentativac, Nemanja Vidić, nominovan je za najboljeg igrača klupskih takmičenja prošle sezone u organizaciji Evropske fudbalske unije (UEFA). Štoper Mančester junajteda je i kandidat za nagradu za najboljeg odbrambenog fudbalera za koju su nominovani i Džon Teri iz Čelsija i Žerar Pike iz Barselone. Pike je samo jedan od šestorice fudbalera Barselone, osvajača Lige šampiona u prošloj sezoni, koji je među nominovanima. Ostalih šestorica fudbalera nastupaju za engleske klubove.

Barselonin napadački tandem iz prošle sezone, Lionel Mesi i Samjuel Eto, koji je od nedavno član Intera, boriće se za titulu najboljeg napadača prošle sezone. Konkurent će im biti i Kristijano Ronaldo, koji je odlaskom iz Mančester junajteda u Real iz Madrida postao najskuplji fudbaler svih vremena pošto je plaćen 80 miliona funti (oko 93 miliona evra).

Kandidati za najboljeg vezistu sezone su Stiven Džerard iz Liverpula i još dvojica igrača Barselone: Ćavi Ernandez i Andres Inijesta. Mogući laureati nagrade za najboljeg golmana su Barselonin Viktor Valdes, Čelsijev Petr Čeh i Edvin van der Sar, treći predstavnik Mančester junajteda, kluba koji je u finalu izgubio od Barselone sa 2:0.

Barselona je u polufinalu eliminisala i Čelsi, koji je prethodno pobedio Liverpul. Drugu godinu uzastopce aktuelni šampion sveta, Italija, nema predstavnika među nominovanim igračima. Najboljeg fudbalera i najbolje igrače po pozicijama izabraće treneri 16 ekipa koje su prošle grupnu fazu takmičenja u Ligi šampiona.

Pobednici će biti proglašeni 27. avgusta u Monaku gde će se održati žreb za sastav grupa u Ligi šampiona.
 
Natrag
Top