Šta je novo?

Vidić i Pantelić najavili tužbe

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Vidić i Pantelić najavili tužbe

00029651.jpg


Deo konferencije za novinare posvećene predstojećoj utakmici između reprezentacija Srbije i Nemačke bio je posvećen i nekim "nefudbalskim temama". Naime, portparol Fudbalskog saveza Srbije, Aleksandar Bošković u ime reprezentativaca, Nemanje Vidića i Marka Pantelića najavio je privatne tužbe protiv nedeljnika Svet, zbog teksta "Potukli se pred Prvenstvo". U tekstu se navodi kako je netrpeljivost postojala i pre i da je nedavno kluminirala, navodnom tučom. Povodom toga oglasio se i nacionalni savez, saopštenjem koje delimično prenosimo:

- Pomenuti tekst je u potpunosti lažan, apsolutno sve iznesene činjenice su netačne i kao takav je direktno protivljen interesima reprezentacije Srbije, učesnika Svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi, pomenutih igrača, ostalih reprezentativaca, same organizacije i srpskog fudbala uopšte. FSS ukazuje domaćoj javnosti na očiglednu nameru iznošenja gnusnih laži u veoma važnom trenutku za našu reprezentaciju. Time, pre svega, stajemo u odbranu naših igrača koji se pominju u tekstu, Nemanje Vidića i Marka Pantelića, na čijem su se mestu, proizvoljnim fabrikovanjem neistine, mogao naći i bilo koji drugi član reprezentacije.

Teško je objasniti pojam laži. Takve pojave najradije bismo ignorisali, ali to ne možemo da učinimo u trenutku kada su oči kompletne domaće javnosti uprte u našu najbolju selekciju, učesnika najvećeg ne samo sportskog događaja u 2010. godini. Apsolutno negirajući svaku iznesenu tvrdnju u tekstu, izražavamo stav da je ova laž planski emitovana u ovom trenutku, a radi lične koristi izražene u cilju povećanja tiraža, na žalost, samo na jedan dan, samo za jedan broj pomenutog tabloida. Na žalost, pokušajem urušavanja njihovog statusa i zloupotrebom i likova i dela, neko sakuplja jeftine poene.


Naši reprezentativci Vidić i Pantelić podneće privatne tužbe i pravdu će pronaći na sudu. Na tom putu, FSS pružiće im istinsku i punu pravnu i svaku drugu podršku. Napad na Nemanju Vidića i Marka Pantelića doživljavamo kao napad na reprezentaciju Srbije, u ovom momentu istinsku sportsku ambasadu naše zemlje u svetskim okvirima. Kao takav, taj napad može da ima i dalekosežnije posledice - navedeno je između ostalog u saopštenju.
 
Top