Vežbajte sa elastičnom trakom

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Vežbajte sa elastičnom trakom

Ako ste disciplinovani brzo možete da zategnete telo i oblikujete figuru

xduzk6.jpg


DA biste umanjili štetan uticaj dugog sedenja i krivljenja kičme vežbajte uz pomoć elastične trake.

Ovaj jednostavan rekvizit omogućava izvođenje velikog broja vežbi kojima se za kratko vreme zatežu mišići i oblikuje figura.

Vežbe sa elastičnom trakom koriste se u fitnes centrima, fizikalnoj terapiji, a daju rezultate i ako se redovno izvode i kod kuće.

Predlažemo vam četiri vežbe za jačanje određenih delova tela.

SEDALNI DEO

Zauzmite stojeći stav sa nogama razmaknutim u širini kukova i sa vezanom trakom oko članaka. Povlačite jednu nogu unazad do zatezanja trake i trudite se da telo ne pada ka napred i da se kukovi ne rotiraju za nogom. Izdisaj je pri razvlačenju trake, a udah pri vraćanju u početni položaj. Vežbu ponovite 20 puta jednom, pa drugom nogom.

BOKOVI

Zauzmite stojeći stav sa nogama razmaknutim u širini kukova i sa vezanom trakom oko članaka. Povlačite jednu nogu u stranu razvlačeći traku i pri tome izdišite vazduh. Trudite se da se telo ne krivi i da ne prebacujete težinu na drugu nogu i da ne podižete kuk previše. Vežbu ponovite 20 puta jednom, pa drugom nogom.

LEĐA

Lezite na stomak sa raširenim nogama i trakom oko članaka. Ruke savijte pod uglom od 90 stepeni. Podižite grudi, ruke i noge od podloge i istovremeno zatežite mišiće. Vodite računa da laktovi pri podizanju ostaju u liniji sa ramenima. Vazduh udišite pri podizanju, a izdišite pri spuštanju. Ponovite vežbu 20 puta.

RUKE I RAMENA

Sa trakom u rukama opružite ruke ispred tela. Iz tog položaja razvlačite ruke u stranu dok sasvim ne zategnete laktove. Vratite se u početni položaj. Vežbu ponovite 20 puta. Razvlačenjem trake aktivirate ceo rameni pojas. Vazduh izdišite pri širenju ruku, a udišite pri skupljanju.

(Novosti)
 
Natrag
Top