Šta je novo?

VESIĆ: Počinje rekonstrukcija Ulice Vojvode Stepe

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.581
- Sada predstoji zakonska procedura oko potpisivanja ugovora i očekujemo da ćemo u roku od 45 dana početi sa rekonstrukcijom ove ulice. Taj posao će trajati oko godinu dana i uskladiće se sa početkom radova na Trgu Slavija, koji je planiran za početak marta sledeće godine - naveo je Vesić

Rekonstrukcija Ulice vojvode Stepe će početi u narednih mesec i po dana, a potpisano je i rešenje o izboru najpovoljnijeg izvođača koji je prošao na tenderu, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić gostujući u Jutarnjem programu Studija B

- Sada predstoji zakonska procedura oko potpisivanja ugovora i očekujemo da ćemo u roku od 45 dana početi sa rekonstrukcijom ove ulice. Taj posao će trajati oko godinu dana i uskladiće se sa početkom radova na Trgu Slavija, koji je planiran za početak marta sledeće godine, tako da će ceo taj potez u naredne dve godine dobiti potpuno novo ruho. Zajedno sa Slavijom će biti rekonstruisan i Bulevar oslobođenja sve do Autokomande, osim same Autokomande koja će biti završena kada se bude radio tunel ispod Topčidera. Dakle, kompletna trasa biće na drugi način uređena-precizirao je Vesić.

Govoreći o proceni štete nakon poplavnog talasa koji je zahvatio Srbiju, Vesić je naveo da se ona još uvek radi na šest objekata školskih i predškolskih ustanova, dok se za 12 takvih objekata, gde je taj posao obavljen, procenjuje šteta na oko 27 miliona dinara.

Beograd-Vojvode-Stepe-pogled-na-klinicki-centar.jpg

Foto: Panoramio/de8j8a

- Štete ja zaista bilo mnogo, ali na 21 objektu škola i predškolskih ustanova nije bila velika, te su oni sami iz svojih sredstava to sanirali. Postoji veliki broj kompanija koje su zainteresovane da rekonstruišu neku školu ili obdanište, tako da ćemo većinu tih troškova rešiti na taj način - naveo je gradski menadžer.

- Gradonačelnik sada sa saradnicima priprema predlog budžeta koji će biti usvojen krajem juna i stupiće na snagu 1. jula. U tom budžetu raspolagaćemo sa novcem koji imamo i nadamo se da ćemo uspeti da ga potrošimo na najpošteniji način. Mislim da će ova godina biti godina stabilizacije, očekujemo i dodatne prihode od prodaje automobila, prodavaće se i neke nekretnine, kazao je Vesić.

Govoreći o Muzeju grada Beograda, Vesić je izrazio nadu da će do kraja godine biti završen glavni projekat obnove muzeja.

Goran-Vesic-14.jpg

Foto: Telegraf

- Kada budemo završili projekat, tada počinje velika donatorska akcija. Već smo razgovarali sa nekoliko velikih kompanija, nekoliko stranih fondova, i biće nam potrebno da skupimo između deset i 12 miliona evra u narednih nekoliko godina- rekao je on.

Kada je reč o reprogramu duga prema „Infostanu”, Vesić je rekao da je on počeo u ponedeljak i da će trajati do 30. septembra.

Demokratska-stranka-1.jpg

Foto: Tanjug/Dragan Stankovć

- Kako su dugovanja građana zaista velika, doneta je odluka da svi koji sa 30. aprilom duguju „Infostanu”, računajući i one građane koje je „Infostan” tužio, mogu da uđu u proces reprograma. Ukoliko plate odmah svoja dugovanja, otpisuje im se kamata i dobijaju 15 odsto popusta, ili mogu da izaberu neki model do 36 rata, što je veoma povoljno.

(Telegraf.rs)
 
Top