Šta je novo?

Vesić: Ako naplata bude dobra, razmotrićemo mogućnost da se smanji cena prevoza

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.223
Vesić: Ako naplata bude dobra, razmotrićemo mogućnost da se smanji cena prevoza
Blic
Zahvaljujući dogovoru Grada Beograda i predsednika Vlade Srbije, penzionerima starijim od 65 godina cena karte za prevoz je ostala ista i ona će i ubuduće na godišnjem nivou biti 407 dinara, kaže gradski menadžer Goran Vesić.

553761_goran-vesic-pupinov-most-foto-milos-peric_f.jpg


Istovremeno, objasnio je on, pronašlo se i rešenje kako da se obezbede veći prihodi za gradskog prevoznika, a u Gradu očekuje da Vlada Srbije donese odluku da sva javna preduzeća i ustanove na teritoriji Beograda kupuju mesečne karte za svoje zaposlene.

- Tako ćemo svi zajedno doprineti razvoju gradskog saobraćaja. Trenutno su prihodi 760 miliona dinara mesečno, a da bi prevoz u gradu funkcionisao, neophodno je 900 miliona dinara. Razlika se uplaćuje iz gradskog budžeta i uplaćuju je faktički svi građani jer je to njihov novac - istakao je Vesić.

Kako je precizirao, novine u tarifnom sistemu su uvedene da bi se pojedinim korisnicima izašlo u susret.

- Ukinuta je pojedinačna karta od 73 dinara jer se u praksi pokazalo da građani promene dva ili više prevoza. Zbog toga je uvedena vremenska karta od 90 minuta koja košta 89 dinara, a koja omogućava da se promeni više prevoza. Pored toga, za sve kategorije, sem za penzionere, uvedena je godišnja karta, gde je omogućeno da se plati 11, a da se koristi 12 meseci. Uveli smo i turističku kartu za jedan, tri ili pet dana, a takođe za svaku uplatu od 900 dinara, sto dinara je gratis - precizirao je Vesić.

Vremenska karta od 90 minuta važi od momenta validiranja u vozilu, dok turističke karte važe od trenutka kupovine.

Tokom godine, naveo je Vesić, tarifni sistem će se i dalje pratiti, i ako naplata bude dobra, razmotriće se i mogućnost eventualnog smanjenja cena.
 
Top