Venger napušta Arsenal na kraju sezone!

UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.467
Venger napušta Arsenal na kraju sezone!

Izvor: N1



Kako je preneo BBC, a što je odmah i potvđeno na stadionu "Emirejts", menadžer Arsenala Arsen Venger će na kraju sezone napustiti klupu kluba iz Londona.

GettyImages-891734482.jpg

Izvor: Charlie Crowhurst, Getty Images Sport
Arsen Venger



Arsenal će tako ostati bez menadžera koji ga je vodio u poslednje 22 godine, a godinu dana pre isteka tekućeg ugovora slavnog Francuza.

68-godišnji Venger je sa Arsenalom osvojio tri Premijer lige, a poslednju još 2004. godine. Takođe, sa Tobdžijama je došao do sedam trofeja u FA kupu i Komjuniti Šildu, ali prošle i ove sezone nije izborena ni Liga šampiona kroz ligu, što je samo pojačalo nezadovoljstvo navijača kluba iz Londona.

Arsenal je trenutno šesti na tabeli Premijer lige sa 54 boda, a šansu za Ligu šampiona imao bi osvajanjem Lige Evrope, gde se u polufinalu sastaje sa Atletikom iz Madrida.

Venger je na klupu Arsenala došao 1. oktobra 1996. godine i trenutno je aktivni menadžer sa najdužim stažom u Premijer ligi, a ukupno 823 utakmice na kojima je vodio Tobdžije u PL.

U prošlom kolu Arsenal je izgubio u Njukaslu sa 2:1, što je bio 11. poraz u sezoni Premijer lige, koja je ponovo razočarala navijače, a izjednačen je negativni rekord, koji do kraja još može da bude povećan.

"Posle pažljivog razmatranja i konsultovanja u klubu osetio sam da je pravo vreme da odem na kraju sezone. Zahvalan sam na privilegiji da služim klubu tokom toliko nezaboravnih godina. Ekipu sam vodio sa potpunom posvećenošću i integritetom, želim da se zahvalim igračima, stručnom štabu, direktorima i navijačima koji su napravili klub tako posebnim. Pozivam navijače da ostanu uz tim da bi se sezona završila u velikom stilu. Svima koji vole Arsenal poručujem da nastave da neguju vrednosti koje poštuje klub. Imate zauvek moju ljubav i podršku", saopštio je Arsen Venger na zvaničnom sajtu Arsenala.
 
Natrag
Top