Venger i Blan u trci za klupu

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Venger i Blan u trci za klupu
11. septembar 2009.


00009589.jpg


Trener šampiona Francuske Bordoa Loran Blan kao i menadžer Arsenala Arsen Venger su, prema pisanju francuskih medija, najveći kandidati za novog selektora "galskih petlova", ukoliko Rajmon Domenek po završetku kvalifikacija dobije otkaz. Loran Blan, koji je prošle sezone doveo Bordo do titule u francuskom šampionatu, izjavio je kako ne razmišlja o mogućnosti da zameni Domeneka.

- Mediji bi trebali da spuste loptu kada se radi o pričama na temu novog selektora. Možemo da razgovaramo o reprezentaciji i o selektoru, ali ja sa tim nemam nikakve veze, niti me je bilo ko do sada kontaktirao - rekao je Blan koji, prema pisanju tamošnjih medija, i da je dobio poziv, ne bi smeo da priča o preuzimanju klupe Francuske dok se ne završe kvalifikacije.

Trener Bordoa dodao je i da su Domeneka već smenjivali posle neuspeha na Evropskom prvenstvu 2008. godine, ali mu je fudbalski savez Francuske ipak pružio novu šansu pod uslovom da sada odvede ekipu na Mundijal, piše AP.

- Francuska još ima šanse da se plasira na Mundijal i zato smatram da ne trebamo da opterećujemo selektora, niti da mene mešamo sa tim. Koliko ja znam, i da mi ponude mesto novog selektora, kako bi pristao na to kada nije dozvoljeno da u isto vreme trener vodi klub i reprezentaciju - pita se Blan, koji je kao kapiten predvodio "trikolore" pred svojim navijačima 1998. godine do titule svetskog šampiona.

Ukoliko bi Blanu ipak ponudili mesto selektora, on bi mogao da ga prihvati, jer se predsednik Bordoa Žan-Luj Trio juče oglasio rekavši da bi mu dozvolio da u isto vreme vodi računa i o "petlovima". Pored Lorana Blana, mediji pišu da je najveći kandidat za mesto selektora Arsen Venger, međutim, pitanje je koliko je on spreman da se odrekne mesta menadžera Arsenala. Sa druge strane, Venger je nekoliko puta u prošlosti istakao da bi mu bila velika čast i obaveza preuzimanje reprezentacije. Kada je reč o naciji, ona bi, prema pisanju vodećih pariskih dnevnih listova najviše želela Vengera, Žerara Ulijea ali i Didijea Dešampa, trenera Olimpika iz Marseja. Jedan od onih koji se zalažu za dolazak Arsena Vengera na mesto selektora je i njegov bivši pulen u Arsenalu, Robert Pires.

- Arsen Venger je džentlmen i razume ljude. Njegovi kvaliteti bi imali pozitivan uticaj na naciju i reprezentaciju. Ja sam prvi još pre dve godine javno rekao da je greška imati Domeneka za selektora. Nikako mi nije jasno kako je doveo Francusku do finala Mundijala u Nemačkoj. Mladi igrači Francuske ne poštuju starije i to je selektorova krivica što se ne bavi psihologijom unutar ekipe. Ukoliko Venger ne postane selektor, onda sam za Žerara Ulijea - rekao je Pires koji je bio jedan od prvih "trikolora" koji je dolaskom Domeneka izgubio mesto u reprezentaciji.

Francuska za Srbijom zaostaje četiri boda u kvalifikacijama i ako "orlovi" pobede u samo jednom od dva preostala meča (igraju protiv Rumunije u Beogradu i Litvanije u Viljnusu), izabranici Rajmona Domeneka moraće u baraž.
 
Član
Učlanjen(a)
31.08.2009
Poruka
434
Venger je car. Pravi covek za selektora (Steta sto nije Srbin)
 
Natrag
Top