Veliki broj besplatnih programa za najmlađe Beograđane!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Veliki broj besplatnih programa za najmlađe Beograđane!



– Odziv dece je veliki, tačne podatke znaćemo na kraju programa, ali već sada znamo da se samo za SC „11. april” prijavio rekordan broj dece. Očekujemo da će najveće interesovanje biti za vodene sportove – izjavio je Gak
Devojcica-skaceu-bazen-620x350.jpg


Foto: Tanjug/AP

Veliki broj dece nije u mogućnosti da ode van Beograda za vreme letnjeg raspusta i zato se Grad potrudio da im omogući da se besplatno bave različitim aktivnostima, počev od sportskih do likovnih i muzičkih radionica, rekao je gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak gostujući na RTV Studio B.

– Sekretarijat za sport i omladinu tradicionalno svake godine nudi đacima veliki broj besplatnih programa za vreme letnjeg raspusta, ali smo ove godine još više unapredili programe. Budžet za ove namene prvi put je posle šest godina uvećan za oko 40 odsto, a zato smo zahvalni gradonačelniku Siniši Malomkoji je prepoznao značaj ovih programa za decu.

Program je zastupljen na svih 17 beogradskih opština, u pitanju je 14 sportskih centara, 40 sportskih organizacija i preko 40 sportskih programa. Pored sportskih programa, deci su na raspolaganju i muzičke, likovne i druge radionice i veomao je veliki odziv dece – rekao je Gak i dodao da će i ove godine sredom biti besplatan boravak na bazenu uz đačku knjižicu.

On je naglasio da je glavni motiv angažovanja na obuci dece za plivanje upravo poražavajući podatak da 60 odsto dece do 18 godina u Beogradu ne zna da pliva.

– Odziv dece je veliki, tačne podatke znaćemo na kraju programa, ali već sada znamo da se samo za SC „11. april” prijavio rekordan broj dece. Očekujemo da će najveće interesovanje biti za vodene sportove – izjavio je Gak.

On je podsetio da je sprovedena rigorozna kontrola kada je u pitanju ko može da se bavi ovim poslom i radi sa decom. Svi koji nisu imali odgovoran i stručan kadar za rad sa decom su isključeni iz programa.

Atletika-deca-prvi-i-drugi-razred-takmicenje-51.jpg

Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima, svi zainteresovani roditelji i đaci mogu da se prijave putem sajta Grada Beograda, ali i sajta opština i spoprtskih centara.

Slavko Gak je podsetio i da je Grad Beograd potpisao sporazum o saradnji sa Sportskim igrama mladih. To su igre koje se održavaju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini više od deset godina, a prošle godine su prvi put održane u Beogradu.

– Sva deca sa teritorije grada Beograda, bez obzira na školu ili klub, mogu da osnuju ekipu i da se prijave za učestvovanje u Sportskim igrama mladih. Pobednik odlazi u Split na finalni deo igara – kazao je Gak.

Cilj je da se što više dece bavi sportom jer ulaganjem u sport ulažemo u zdravlje naše nacije, istakao je sekretar za sport i omladinu Slavko Gak.

On je dodao da će Beograd biti domaćin tri velika takmičenja u narednom periodu – Evropskog prvenstva u vaterpolu i Evropskog prvenstva u futsalu 2016. godine, kao i Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici 2017. godine, i da se čini sve da oni proteknu u najboljem redu.

(Telegraf.rs / Beoinfo)
 
Natrag
Top