Šta je novo?

Velika temperatura procesora

  • Začetnik teme Zigica
  • Datum pokretanja
nikolajub

nikolajub

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.380
Tebi se najmanje 6-7(mozda i vise, nema cela lista, ali ima mnogo) programa otvara na startup-u, ako ne znas da iskljucis te programe iz windows-ovog okruzenja, istaliraj neki program tipa TuneUp Utilities (moze i 2010 ili starija verzija nije bitno) i on ce ti sam preporuciti koji procesi i aplikacije nisu prioritetni za windows i njegovo funkcionisanje i iskljuciti njihovo aktiviranje pri startup-u systema.
Druga stvar, Opera je bolja sto se tice apsorpcije resursa(manje RAM-a koristi Max do 150MB, kao i processor, zavisno sta radis na net-u, igras, i sl.).
Treca stvar, u BIOS-u imas opciju C1E Support, ona se nalazi u Advanced na vecini ploca, a sluzi da automatski obori takt processora kada je u Idle (nema pokrenutih zahtevnih aplikacija, igre itd.) i sa na primer 3Ghz, na 1.8Ghz ili manje, s tim obara i napon na processoru, kao i na MCU, smanjice se i temperatura procesora i stedi energiju, kao i napajanje.
Veoma je cudno da se taj tip procesora greje, posto je jedna od najboljih serija Intela E8xxx, max temp. bi trebala biti u fabrickom clock-u do 50*C +/-5*C (u Idle rezimu do 30*C), ne vise.
Ipak bi trebalo zameniti i pastu, posto ti se pregrevao CPU i izgubila je svojstvo disipacije...
 
Top