Većina izlagača spremna: Počinje Bazar polovnih udženika na Trgu Nikole Pašića

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Većina izlagača spremna: Počinje Bazar polovnih udženika na Trgu Nikole Pašića
BlicOnline
Bazar polovnih udžbenika na Trgu Nikole Pašića, koji je trebalo da počne 20. avgusta, zvanično još nije otvoren, ali se knjige kod prodavaca koji su izložili svoje štandove mogu kupiti već danas. Cene knjiga na Bazaru jeftinije su za 40 do 50 odsto u odnosu na one u knjižarama.

657381_bazar-knjiga-trg-nikole-pasica-knjige-02-foto-marija-kosanovic_f.jpg

Prodavci izlažu knjige na Trgu Nikole Pašića
- Ni mi ne znamo zašto bazar još nije zvanično otvoren. Nismo mogli da počnemo sa radimo 20. avgusta kako je najavljeno jer smo do juče čekali da stignu štandovi na kojima izlažemo. Mi smo danas izložili knjige, ali ima štandova koji su još prazni. Nismo sigurni zašto, verovatno sve to zavisi od prodavaca. U svakom slučaju ako neko dođe, mi ćemo mu prodati knjige - kažu na štandu Aleksandra Držana.

Na Bazaru polovnih udžbenika knjige za osnovce kretaće se po ceni od 300 do 500 dinara, dok će knjige za srednje stručne škole koštati od 500 do 600 dinara.



657380_bazar-knjiga-trg-nikole-pasica-knjige-01-foto-marija-kosanovic_f.jpg

Bazar polovnih udžbenika na Trgu NIkole Pašića
- Kopleti knjiga za strane jezike su najskuplji i kreću se oko 1.000 dinara - kažu prodavci i dodaju da je na Bazaru moguća i zamena knjiga.

Prodavci na bazaru će imati istaknute cene, imati fiskalne i izdavati račune.

- Otvorili smo firmu, obezbedili tezgu, knjigovođe i dozvole i to sve platili 150.000 dinara - kaže prodavac.

Udžbenici za osnovnu školu kod uličnih prodavaca u Kosovskoj koštaju od 200 do 400 dinara, dok su knjige za srednjoškolce nešto skuplje, pa u zavisnosti od izdavača, koštaju od 300 do 500 dinara.

- Knjige koje izdaje Zavod za udžbenike su jefnije i kreću se uglavnom od 300 dinara, dok su Kletove i Logosove knjige skuplje i kreću se od 400 i 500 dinara pa nagore - kaže jedan od uličnih prodavaca.

Udžbenici u knjižarama kreću se po ceni od 750 dinara, jefinije su samo radne sveske koje koštaju oko 600 dinara.
 
Natrag
Top