Večeras proba prazničnog osvetljenja

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Večeras proba prazničnog osvetljenja








Beograd - Javno komunalno preduzeće "Javno osvetljenje" izvršiće večeras probu prazničnog osvetljenja u Beogradu, saopšteno je iz gradske uprave. Beograd će "stalno svetleti" od 19. decembra.


296956_novogodisnja-rasveta01rasfoto-nebojsa-markovic_utokurs.jpg



"Beogradske ulice će tokom predstojećih Božicnih i novogodišnjih praznika biti svečano osvetljene. Iz gradskog budžeta izdvojena su sredstva za nabavku nove opreme za osvetljenje dok je veći deo stare opreme repariran", navodi se u saopštenju.

Povećan je i broj lokacija koje će biti svečano ukrašene, pa će ove godine, praznično osvetljenje prvi put biti postavljeno u parku na Slaviji - popularnoj Mitićevoj rupi, na platou Zorana Đinđića, u ulici Bratstva i jedinstva u Borči kao i na lokacijama u Rakovici i Surčinu.

Planirano je i osvetljavanje krošnji i stabala drveća u Bulevaru kralja Aleksandra od Trga Nikole Pašića do Vukovog spomenika, u Kolarčevoj ulici, na Terazijama, Trgu republike i Trgu Nikole Pašića.

Iz gradske uprave je saopšteno da će primena ukrasa sa LED izvorima, doprineti ne samo estetskom izgledu ulica i trgova u noćnim satima tokom prazničnih dana, nego i uštedi električne energije i ekonomičnosti instalacije.

Radove na montaži instalacija i opreme izvodi JKP "Javno osvetljenje", preduzeće koje se i tokom cele godine stara o osvetljenju Beograda.

Praznično osvetljenje ukrašavaće gradske ulice od 19. decembra 2012. godine do 27. januara 2013. godine.




Izvor:
Mondo.rs
 
Natrag
Top