Večeras počinje 13. "Bir fest"

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.545
Večeras počinje 13. "Bir fest"
Blic
Ovogodišnji, 13. po redu, "Bir fest" počeće danas i trajaće do nedelje, 23. avgusta.

- Svih pet festivalskih dana ulaz će biti besplatan. Program će večeras trajati od 18 do 1 sat, sutra od 19 do 24 sata, u petak od 19 do 2 sata, u subotu od 19 do 2 sata i u nedelju od 18 do 24 sata. Po završetku muzičkog programa posetioci će moći i dalje da borave na festivalskom prostoru, ali će ozvučenje biti tiše za 30 odsto - saopštavaju iz "Beokom servisa".

U toku pet dana održavanja festivala od 18 do 4 sata za saobraćaj će biti zatvorene ulice Ušće, na delu od Poslovnog centra "Ušće" do Bulevara Nikole Tesle uključujući i deo pored Dunava, zatim Bulevar Nikole Tesle, na delu od Bulevara Mihajla Pupina do Trešnjinog cveta. Takođe, vlasnici vozila koja su parkirana na prostoru Ulice Ušće u zoni šetališta, u ovom periodu treba da uklone svoja vozila.

U istom periodu biće promenjen i režim gradskog prevoza, tako da će se vozila javnog gradskog saobraćaja kretati izmenjenom trasom. Vozila javnog prevoza sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, u oba smera, u navedenom periodu kretati Bulevarom Mihajla Pupina i ulicom Trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 60 saobraćaće u smeru ka okretnici "Novi Beograd - Toplana" preko Brankovog mosta, Milentija Popovića, internom saobraćajnicom, Vladimira Popovića, Zemunskim putem, Brodarskom i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.

Za sve posetioce "Bir festa" organizovan je besplatan prevoz svih pet dana trajanja festivala na četiri linije koje omogućavaju presedanje na redovni javni prevoz i noćne linije, sa polascima na 30 minuta sa krajnjih odredišta u periodu od 19.30 do 2.30 sati.

Linija 1 ići će od Ušća do Trga republike, linija 2 "Hajat" - Železnička stanica - Sajam - Bioskop "Šumadija" (Banovo brdo), linija 3 Šest kaplara (Ušće) - opština Novi Beograd - TC "Piramida" i linija 4 Šest kaplara (Ušće) - Studentska - Zemunska bolnica - Kej oslobođenja. Autobusi će prevoziti putnike bez stajanja na usputnim stajalištima.

Sve informacije vezane za sadržaj programa festivala, izmene linija javnog prevoza ili besplatne autobuske linije građani mogu dobiti pozivanjem broja "Beokom servisa" 0800-11-00-11 ili na 011/3090-007.
 
Natrag
Top