Važan savjet: oslobodite se nezadovoljstva sobom, sudbinom, okruženjem, svijetom...

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.980
Važan savjet: oslobodite se nezadovoljstva sobom, sudbinom, okruženjem, svijetom...

19eab7.jpg


Oslobodite se pretenzija.

Prvi korak prema ljubavi je zahvalnost. U ovom svijetu, malo se ko kome zahvaljuje. U suštini, svi ispoljavaju pretenzije, u skrivenoj ili u direktnoj formi.

Ali važno je zapamtiti da ako se nekom ne zahvalimo, znači, počinjemo da kritikujemo, ispoljavamo pretenziju, čak često nijesmo ni svjesni toga. Služenje to nije samo neka vrsta fizičke pomoći, u prvom redu, to znači pomagati čovjeku da razvije svijest o Bogu, podariti mu svoju ljubav, približiti ga Božanskom.
Sve što radimo bez ljubavi, donosi samo nesreću i uništenje, bez obzira što to može da izgleda spolja plemenito. Učitelji, nas uče da se svakog trenutka ili približavamo Bogu ili udaljavamo od njega. Svaka situacija je lekcija. I treba da zahvalimo Bogu za svaku poslatu nam situaciju. Svevišnji je pun milosti i svakog trenutka On nam želi samo dobro. Svaki trenutak je usmjeren na naše učenje.

Čim se kod nas pojave pretenzije naš srčani centar se blokira. Najčešće pretenzije su na sudbinu, na okruženje, nezadovoljstvo sobom i svijetom. Pretenzije se ne ispoljavaju samo riječima, već na prvom mjestu mislima, tonom, stilom komunikacije i odnosom prema životu.

Svaka situacija nam je data, da bismo radili na sebi:

  • Što smo manje harmonični, to smo više napeti, tim teže lekcije dobijamo.
  • Čim se kod nas pojavi prihvatanje situacije - dolazi do opuštanja, a samim tim i ta situacija se brzo rešava.
Ajurveda kaže da se ne možete osloboditi bolesti, ako je ne prihvatite. Ovo je prvi korak ka izlečenju i rešavanju bilo kakvih problema - potpuno prihvatiti unutra tu bolest i nesreću, kao milost Božju, a na spoljnom planu treba uložiti sve napore da se problem riješi.

Ako ne prihvatamo situaciju, više od 90% naše energije će ići na njeno "preživljavanje". Naš organizam može da se nosi sa bilo kojom bolešću. Takođe, možemo da se nosimo sa svakom situacijom i izađemo kao pobednik iz nje.

Ako nam se daje neko iskušenje, znači da ga možemo izdržati. Bog ne daje više nego što možemo podnijeti. Umjesto ispoljavanja pretenzija moramo da naviknemo da se zahvalimo svima. Pretenzije su prvi korak prema bolesti i nesreći. Treba da odredite koliko je kod vas zahvalnosti a koliko pretenzije prema drugima. Vidjećete da često ima više pretenzije nego zahvalnosti. Pretenzije dolaze iz uma i lažnog ega.

Sve naše pretenzije imaju destruktivnu prirodu, one oduzimaju našu energiju i zatvaraju naše srce. Istinska poniznost izražava se u tome da prihvatamo bilo koju situaciju. Mnogi shvataju poniznost kao neki obrazac: udarili po jednom obrazu - okreni drugi. Ovo se odnosi na unutrašnje stanje. Mi prihvatamo bilo koji dar sudbine, kakav god da je on.

Poželjno je, što je moguće češće ponavljati u mislima ili još bolje naglas: " U svemu je Božja ljubav." Kod ljudi koji su ponavljali ovu frazu, izraz lica se promijenio, postali su mekši, nestajali su bolovi u tijelu i uopšte oni su bivali srećniji i zdraviji. Probajte, radi!

Ako naša podsvijest bude usmjerena na percepciju viđenja u svemu Više Volje - to će nas brzo dovesti do savršenstva.

Dio teksta Rami Blekta: Izvor: Econet.ru
Prevela Beba Muratović -bebamur.com
 
Učlanjen(a)
20.02.2013
Poruka
535
Можда не зна шта је десет страница, али, што је још битније, не зна ни шта је незадовољство собом, судбином окружењем, светом... :)
 
Učlanjen(a)
20.02.2013
Poruka
535
Око себе и ширим.. Сав сам обавијен позитивном енергијом, што и другима желим... :)
 
Učlanjen(a)
20.02.2013
Poruka
535
Ја имам обичај да кажем, "шта буде- биће"... Моје је само да нађем начин да у томе видим неку сврху... :)
 
Natrag
Top