Šta je novo?

Vatrogasci iz Velsa pomažu srpskim kolegama

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Vatrogasci iz Velsa pomažu srpskim kolegama

Vatrogasno-spasilačka služba Južnog Velsa poklonila je danas šest vatrogasnih vozila i prateću opremu kolegama iz Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u okviru projekta "Blazin to Serbia".

Donacija srpskim vatrogascima uručena je u policijskom sportskom centru u Makišu uz prisustvo premijera Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i ambasadora Velike Britanije u Beogradu Majkla Devenporta.

Nakon što su mu vatrogasci Južnog Velsa na svečanoj primopredaji uručili ključeve vozila, Dačić je izjavio da je ta donacija nastavak projekta "Blazin to Serbia" kojom britanski vatrogasci nameravaju da tokom tri godine poklone svojim srpskim kolegama 25 vatrogasnih kamiona.

"Današnja donacija šest vatrogasnih vozila sa pratećom opremom biće raspoređena područnim vatrogasno-spasilačkim jedinicima u Šidu, Inđiji, Mokroj Gori, Žagubici, Ljigu i Raški čija su vozila stara i do 29 godina", rekao je Dačić.

On je istakao da su tokom proteklih 12 meseci pripadnici Sektora za vanredne situacije učestvovali u više od 46.000 događaja, od kojih su 37.000 bili požari, dodavši da je spaseno i evakuisano oko 2.000 građana.

Ambasador Devenport pohvalio je saradnju srpskih i britanskih vatrogasaca, ističući da je ona od velikog značaja za međusobne odnose dve zemlje i da pokazuje pravu suštinu prijateljstva dvaju naroda.

Vatrogasci Južnog Velsa do sada su poklonli 11 vozila koja su dodeljena vatrogasnim službama Ivanjice, Sremske Mitrovice, Rume, Stare Pazove, Pećinaca, Loznice, Malog Zvornika, Uba, Topole, Surdulice i Kladova.Izvor:
Mondo.rs
 
Top