Vaskrsenja

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
I tebi pozdrav.
U pravu si!
Vaznesen jeste, jer nije umro.
Ali nije Vasrksnuo!
Da je Vaskrsnuo bio bi na zemlji. I njegova bi smrt nakon Vaskrsenja kao izuzetno vazne licnosti bila zabiljezena.
Hristosa je Bog uzeo Sebi.
Da je ubijen i razapet kako se tvrdi, zidovi bi bili u pravu po Starom zavjetu to se moze dogoditi samo laznom proroku.
A mi vjerujemo da nije lazni.

Vaznosi se SAMO ŽIVA osoba i tu si u pravu.
A da bi se vazneo morao je prvo biti VASKRSNUT a pre tog UMRETI da bi moga da VASKRSNE.

To što kažeš da se lažni proroci ubijaju je istina i to nema veze sa Isusom jer isus nije ubijen kamenovanjem kako je nalagalo Pismo već je RAZAPET i umro kao JAGNJE koje se prinosi bez da mu se kost polomi.
Ponovo je problem u razumevanju ko je taj iz Isaije ) glava i koje mu je iME a SIN je. Mesija nije obična osoba jer Pismo najavljuje SAMO JEDNOG MESIJU kao posebnog pomazanika između mnoštva drugih pomazanika jer Mesija mora doći od BOGA i kroz DEVICU a ne ženu koja je spoznala čoveka a Njegova uloga je da OTKUPI narod od večne smrti.

Ko nema tu otkupnu žrtvu nema život večni jer nema čime sebe otkupiti jer ne uze dar spasenja već želi sam sebe svojim delima spasiti.

Da se SAMO lažnom proroku može desiti pogubljenje nije tačno jer je njima plata zbog njihovih laži smrt a najavljeno TELO koje je BOG UGOTOVIO jer nije više hteo životinjskih žrtava nosi naziv MESIJA. To telo je BEZ GREHA od BOGA začeto i došlo da plati cenu za naše grehe jer je Bog milostivi Otac a ne samo strogi sudija.

Naravno da nije lažni i zašto ga onda razapeše ...ima li to veze sa ugotovljenim telom i Isaijom 9 i 53?

Pozdrav prijatelju.
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Naravno da nije lažni i zašto ga onda razapeše ...ima li to veze sa ugotovljenim telom i Isaijom 9 i 53?
Mozda treba prije pitati zidove, oni ne vjeruju nikako da bi to mogao biti Hirstos.
Po meni s ene slaze, jer Boga niko nije rodio, ni On nikoga rodio nije.
Da li ce to biti nakon Sudnjeg dana, mislim da se u Isaija 9 radi o tome: opis pakla i raja. Bar ovdje ne kazuje o djevici.
Ja vjerujem u Hristosa bez sumnje; da je najbolji medju ljudima trebao biti pogubljen zbog ljudske neukosti i zlobe.
Ali takodje vjerujem u Bozju Milsot i Ljubav, te da je uslisio molbu najboljeg i uzeo ga k Sebi umjesto da dopusti da muce i razapinju, te ubiju.
U tome je razlika.
Ja vjerujem u Milost i pravednost Bozju.

I tebi pozdrav prijatelju.
 
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
,,Mozda treba prije pitati zidove, oni ne vjeruju nikako da bi to mogao biti Hirstos.,,

Židovi ne veruju da je Isus Hristos zbog reči iz Jeremijinih spisa gde se navodi nekoliko elemenata koje karakterišu pomazanika koji je CAR.
Treba znati da Židovima SZ nije tabu tema već u malom prstu stoje te reči i netreba im govoriti šta gde piše, ALI i ova sad generacija ima ISTI PROBLEM koji imaše i pre 20 vekova verske zajednice, koji je to problem?
Tad su znali da treba doći posebni pomazanik koji koji će USPOSTAVITI CARSTVO i to su čak i učenici očekivali i sve verske zajednice a kad videše da nije uspostavio carstvo odrekoše ga se jer im promakoše neke ,,,sitnice,, koje jedino Esenima tad nisu promakle jer je brat Isusov bio Esen.

Eseni su jedini znali da u tim godinama treba doći Mesija i stražili su kao i zvezdari.
Eseni su bili elita vere koja se odvojila od korumpiranih sveštenika farizejske pozadine i služili po Pismu. Oni su znali da postoje 3 službe MESIJE ali nisu bili sigurni za redosled istih. Njihove spise nađoše sakrivene pre početka Judejskog rata u pećinama.
Isti problem i danas imaju Jevreji er opet čekaju CARA a nigde ne traže Mesiju kao ŽRTVU iako piše, nigde ne traže MESIJU kao SVEŠTENIKA iako piše a uvek čekaju samo CARA iako piše kad je koja služba po redu ali milije je da dođe car a ne sveštenik i žrtva.

Kad dođe zadnja 3-ća služba Mesije a to će uskoro biti onda dolazi kao CAR i onda više niko ne uči poznaj Gospoda jer će ga SVI poznati i onda će biti uspostavljene granice Izrailja koje Bog postavi davno i biće mir 1000 godina i blagostanje i nema ratova ....
Jevrejin kaže kad se ispuni Jeremijina reč tad je stigao Mesija...NE, tad je stigao CAR koji vlada VEČNO a pošto vlada VEČNO onda nema kraja carstvu i kako može onda doći Mesija kao žrtva a carstvo je već večno?

,,Po meni s ene slaze, jer Boga niko nije rodio, ni On nikoga rodio nije.
Da li ce to biti nakon Sudnjeg dana, mislim da se u Isaija 9 radi o tome: opis pakla i raja. Bar ovdje ne kazuje o djevici.,,

Pitao sa samo pošto veruješ prorocima i priznaješ ih šta piše ko se dade nama i koja su mu imena zar je to teško napisati kad se veruje?
Nepitam šta je tebi logično već šta piše kad već veruješ onda napiši da vidimo šta je Bogu logično.


,,Ja vjerujem u Hristosa bez sumnje; da je najbolji medju ljudima trebao biti pogubljen zbog ljudske neukosti i zlobe.
Ali takodje vjerujem u Bozju Milsot i Ljubav, te da je uslisio molbu najboljeg i uzeo ga k Sebi umjesto da dopusti da muce i razapinju, te ubiju.,,


Ne najbolji već SAVRŠEN.Samo sveto čisto i savršeno može očistiti prljavo i grešno.
Mesija nije dobio službu da se korzira već da OTKUPI čoveka iz SMRTI jer je to JEVANĐELJE i ljubav o kojoj govorimo a Bog je praktično pokaza.
Bog nije uzeo Isusa da ne postrada jer onda proroci ne rekoše istinu...Bog reče da je On ugotovio telo i telo je došlo da bude PRINOS za oprost zbog ljubavi o kojoj govorimo jer svaki koji veruje Bogu to čita i veruje jer usta Božija rekoše.
Da nije došao Mesija kao otkupna žrtva svi bi pomrli i ostali u smrti VEČNO jer naša dela su od početka buntovna i zla i ona nas udaljiše od života a vratiti nas može samo Onaj koji ima život ali ne samo kroz reč : dobro oprostio sam ti,, Bog je to davno učinio ali nas prati naše delo a sa njimlata a to je SMRT i kako platiti i čime smrti da bi bili očišćeni?

Bog je Duh i On se nastani u telu device i zače SINA koji nije po čoveku niti od čoveka i On je Onaj koji jeste.Ponovo kažem čitaj imena koja ima to dete -SIN-
Da Isusa nisu razapeli nebi se ljubav pokazala i svi bi bili MRTVI jer to je plata, kakav god život vodio opet umireš i nema te...ko te vskrsava i čijom zaslugom možeš živeti....ako tvojom zašto onda umireš kad ,nisi grešan,?

,,Ja vjerujem u Milost i pravednost Bozju.,,

Ja verujem u isto samo obrnutim redom zato što je Bog pravedni sudija i sudiće SVIMA i SVI će biti osuđeni kao grešni bez obzira na naša,dobra dela, jer smo SVI sagrešili a onda sledi MILOST i hvali se na sudu jer se pokazuje krv i telo koje je platilo cenu smrti večne tako da smo ljubavlju spašeni sa Božije strane a na nama je samo da prihvatimo taj milostivi dar i imamo čime pred Boga jer je svaki morao prineti žrtvu nekad životinjsku a sad SAVRŠENU na koju se pozivamo i izmirili smo se sa Bogom promenivši živote.
Iako promenismo živote opet smo grešni ako nemamo Isusa koji nas čisti i opravdava pred Ocem Duhom po kojem dođe telo i On u njemu ogrnut da učini rečeno.
U ruke tvoje predajem duh svoj da bi se duh Isusov vratio Ocu dok telo bude mrtvo jer je telo bez duha mrtvo a onda se Duh vratio u telo i ono VASKRSLO da se ispuni obećana ljubav koju propovedamo a potom se vaznese odakle i dođe kroz zemljano telo a ode u nebeskom.

Bog te blagoslovio.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Avrahamu se Jahve javio u tijelu, Postanak 18:16-
Ima li iko cistiji od Jahve?

Hvala ti na objasnjenjima, meni je jednostavnije da vjerujem u Svemoguceg Boga, Jednoga. Koji cini sta hoce.


I tebe Bog blagoslovio, jer si covjek koji ne iskazuje ljutnju, prezir i srdzbu kada se susretnes s nekim ko drugacije vjeruje.
neka je Mir Bozji s tobom.
 
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
1.Petrova 3:18
18 Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;
1.Korincanima 15:40-44
I imaju telesa nebeska i telesa zemaljska: ali je druga slava nebeskim, a druga zemaljskim.........
........ Seje se telo telesno, a ustaje telo duhovno. Ima telo telesno, i ima telo duhovno.
Ova dva gornja stiha sama otkrivaju neke istine iz Biblije.
1.Da je Isus oziveo u duhovnom telu.
2.Da postoje telesna i nebeska tela(duhovna).
 
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Avrahamu se Jahve javio u tijelu, Postanak 18:16-
Ima li iko cistiji od Jahve?

Hvala ti na objasnjenjima, meni je jednostavnije da vjerujem u Svemoguceg Boga, Jednoga. Koji cini sta hoce.


I tebe Bog blagoslovio, jer si covjek koji ne iskazuje ljutnju, prezir i srdzbu kada se susretnes s nekim ko drugacije vjeruje.
neka je Mir Bozji s tobom.

I ja verujem da Bog može da čini šta hoće i reče šta će učiniti i to učini ugotovivši telo koje rodi žena od Boga začeto da bi to telo bilo predano kao SAVRŠENO za otkup i spasenje jer je Bog SPASITELJ i NEMA drugog. On je sve stvorio i sve voli i spašava kroz život koji polaže da plati cenu naših greha i vrati nas k sebi kroz sebe da bi živeli ne po našoj zasluzi već po milosti Božijoj kroz veru u ispunjenje obećanog.
Pozdrav.
 
Natrag
Top