Vasiljević: Gol Zvezdi iz 1994. najbitniji detalj u karijeri

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Vasiljević: Gol Zvezdi iz 1994. najbitniji detalj u karijeri

Novosti


I dan danas se naježim kad se prisetim te utakmice. Malo ko bi se setio mene da nije bilo tog pogotka – kaže nekadašnji defanzivac Partizana


Detalj iz večitog derbija 1994. na stadionu Partizana

DVA gola zaostatka, preciznije poraz od 2:0 u prvoj utakmici, bilo da se radi o domaćem Kupu ili evropskim epizodama, kroz istoriju su predstavljali ”nemoguću misiju” za klub iz Humske. Upravo takav zadatak očekuje izabranike Avrama Granta u sredu na stadionu Partizana, a s obzirom na nemilosrdnost statistike, momcima u crno-belom bi vodilju mogao da predstavlja revanš polufinala Kupa SRJ odigran 6. aprila 1994. u Humskoj.

Pre nekoliko dana proslavljeno je punoletstvo jednog od najinteresantnijih okršaja večitih rivala, a prva asocijacija bez obzira na penale, kišu, crvene kartone Mirkovića i Drobnjaka, uvek je gol koji je Partizan odveo u finale. Jedan od retkih golova u karijeri Petra Vasiljevića, gol za sva vremena...

- I dan danas se naježim kad se prisetim te utakmice. To mi je svakako najbitniji gol u karijeri, posebno zbog činjenice da smo pobedili i prošli dalje. Sigurno je da bi se mene malo ko setio da nije bilo tog pogotka - priseća se Vasiljević.

Priznaje nekadašnji defanzivac crno-belih da je u tih 90 minuta stalo bukvalno sve, i fudbalsko i nefudbalsko.

- Bila je to jako čudna utakmica, kao da se radilo o nekom dobro režiranom filmu. U pojedinim trenucima bila je bukvalno na ivici prekida. Vodili smo, pa je Zvezda izjednačila iz penala, da bismo mi vratili prednost na isti način sa bele tačke...

A onda je došao momenat kojeg se Vasiljević kristalno jasno seća.

- Tumba je beogradski šmeker koji je posle pričao da se molio da ne šutnem ka golu. Nije bilo baš tako, jer sam i na poslednjem treningu pred utakmicu bio precizan, među poslednjima sam dao gol. Nisam zažmurio, jer da jesam sigurno ne bih pogodio. Bilo je klizavo, ”žabica” je doprinela da se lopta nađe u Zvezdinoj mreži.

Navijači Partizana pred meč u sredu traže novog Vasiljevića. S obzirom na negativan rezultat sa ”Marakane”, jedan im neće biti dovoljan.

- Gledao sam poslednja dva meča večitih rivala. U prvenstvenom je Zvezda bila bolja, a Partizan slavio. Nedavno u Kupu je bilo obrnuto. Uvek verujem u uspeh mog bivšeg kluba, tako i sada. Ukoliko postignemo prvi gol na vreme, verujem da je sve moguće - optimistički je završio Vasiljević.

DERBI S LEKIĆEM

HEROJ Partizanovog trijumfa iz 1994. posle kojeg su crno-beli osvojili duplu krunu danas radi kao tehnički sekretar u Osasuni.
- Dejan Lekić i ja se stalno peckamo na temu Zvezde i Partizana. Respektujem činjenicu da je i pre karijere na ”Marakani” kao navijač gledao Zvezdine utakmice. Mislim da ćemo u sredu uveče zajedno da gledamo derbi - kaže Vasiljević.
 
Natrag
Top