Vapaj ministara: Nov avion, ili izgibosmo!

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Složan vapaj ministara: Nov avion, ili izgibosmo!






Skoro svi članovi Vlade slažu se da je neophodna nabavka novog aviona (30 miliona evra) namenjenog službenim putovanjima državnih zvaničnika. Kažu da je reč o velikom izdatku, ali rizik da bi neko mogao da strada u trošnom „falkonu” ipak prevladava.


282454_falcon900lx2012dvd38lr_f.jpg



Poslednji u nizu incidenata, kada su potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar finansija Mlađan Dinkić morali iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da se vrate u Srbiju avionom šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, samo je ubrzao priču o kupovini nove letelice.

- Potpuno sam saglasna da ne treba da čekamo da se avion sruši i da neko pogine. Ipak, time treba da se bave stručne službe - kaže za “Blic” ministarka energetike Zorana Mihajlović.


Njena koleginica zadužena za resor regionalnog razvoja Verica Kalanović kaže da postoje stvari na kojima se ne može štedeti.

- Smatram da je populizam insistirati na tome da se za potrebe Vlade koristi potpuno nebezbedan avion. Prva sam za štednju, ali postoje stvari, poput ove koje nisu štednja - ističe Kalanovićeva.


282451_falcon900lx2012dvd38lr-inside_f.jpg



I ministri iz redova SPS se izjašnjavaju za kupovinu.

- Vladi je neophodan avion i to pitanje mora da se reši što pre - ističe Milutin Mrkonjić.

U kabinetu potpredsednice Suzane Grubješić kažu:

- Da, novi avion je potreban. Treba napraviti uštede tamo gde se novac iz budžeta neracionalno troši.

Alisa Marić prepušta procenu stručnjacima. Ukoliko su procene da je avion koji Vlada trenutno koristi nebezbedan, svakako bih se složila da se kupi novi.

Rasim Ljajić je jedini koji smatra da je neophodna nova letelica, ali da se problem bar privremeno može rešiti i bez kupovine nove.

- Iskreno, u ovoj fazi ne treba kupovati novi avion koliko god da je potreban, a jeste. Treba prvo pokazati neke rezultate da bismo ušli u taj proces. Svi članovi Vlade treba do tada da putuju redovnim linijama.

U Ministarstvu finansija za “Blic” kažu da zahtev za kupovinu novog aviona nije stigao u Ministarstvo.



Izvor:
Blic.rs

 
Natrag
Top